15. kolo
21.11.2009 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:0

Konečně, mohou si říct fanoušci Sparty, kteří se poprvé od 12. září budou vracet z Letné s pocitem ligového vítězství. Sparta tak konečně navázala na své výkony ze soupeřových stadionů a dotáhla se minimálně do večera na druhý Jablonec. Liberečtí doplatili na brzké vyloučení a brzy ztratili šance na body z Prahy.

Celý zápas začal pro hosty snad ještě hůře, než co by znamenal inkasovaný gól. Už v osmé minutě totiž chtěl utéct obraně Holenda, což se znelíbilo Keličovi a po faulu musel velmi brzy zpátky do šatny. Následující minuty však přinášely sympatický výkon Liberce a Sparta dlouho nevěděla, jak na "nový" tým z pod Ještědu hrát. Až rohový kop, na který si naskočil Wilfried, přinesl první nebezpečí ve vápně hostí. Míč však mířil přesně do rukavic Hauzra.

Svěřenci Josefa Petříka si však ponaučení nevzali a další roh, který se kopal čtyři minuty poté, znamenal otevření skóre. Tentokrát si na hlavičku počkal Holenda, který nedal Hauzrovi šanci. Jinak však Sparta svého soupeře nikterak nepřehrávala a devět minut před koncem nebyl Papoušek daleko od vyrovnání. Jeho povedený přímý kop nakonec branku minul.

Ve druhé půli opadla snaha Liberce, který se před branku domácích dostával už jen sporadicky. Bohužel ani Sparta neprocházela obranou hostí zrovna lehce. Až v 64. minutě tečoval Zemanův centr Žofčák, jeho hlavička mířila jen těsně nad břevno.

Vše tak do svých nohou vzal stále nezletilý Kadlec, který si ale ve vápně chová chladnokrevněji, než kdejaký třicetiletý útočník. Od vstupu na hřiště uplynula jediná minuta, když ho Žofčák vyslal přesným pasem za obránce. Před brankářem se ještě s chladnou hlavou podíval, kde stojí brankář a míč umístil přesně k tyči.

Necelých deset tisíc diváků tak sledovalo dohrávaných dvacet minut, kdy Sparta v klidu hlídala dvoubrankový náskok. Tři body tak po právu zůstali v Praze.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

dobře ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele