6. kolo
31.08.2009 19:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 3:0

Slovácko se nevypořádalo s absencí obou klíčových útočníků, a tak si pražská Slavia došla pro pohodlné tři body. Dva rozhodující góly sice přišly v odlišných poločasech, přesto je dělily necelé dvě minuty.

Slovácko od prvních minut bránilo aktivně a Slavia dlouho nevěděla, jak se má dostat do gólové pozice. První dvě zajímavé střely tak přišly až po čtvrthodině hry. Nejprve po příhře Milana Černého pálil z dálky nad branku Belaid, chvíli poté Volešák zaměstnal Kubáska z přímého kopu z dvaceti metrů.

Slavia stále více přehrávala nováčka, výsledkově to mohl stvrdit Jaroslav Černý, ale zpoza vápna mířil nepřesně. Brzy poté musel být stejně jako chvíli před ním hostující Chmelíček střídán kvůli zdravotním problémům. Čtyři minuty před koncem poločasu mohl všechny zaskočit Ondřejka, ale z dobré pozice mířil hodně nepřesně.

Slávisté si gól přeci jen v první půli vybojovali. Ve třetí minutě nastavení se ani jim nechtělo už tolik do útoku a z hlediště se ozýval hlasitý pískot. Ten se změnil v radostné burácení poté, co centr Belaida na malé vápno lehce tečoval hlavičkou Šenkeřík a Kubásek musel vytahovat míč z vlastní sítě.

Stejně jak první poločas skončil, tak ten druhý začal. Hned ve druhé minutě vznikl chaos po rohu domácích, který obránce zbytečně před vlastním brankářem uklidil na další roh. Po dalším závaru se ke střele dostal Čelůstka, který díky stínícímu hráči propálil Kubáska. Míč pak putoval za dohledu Vlčka až ke druhé tyčce, kde se konečně dostal za brankovou čáru.

Poté se druhá půle pro diváky až nešťastně moc uklidnila. Vynikla tak například hlavička Vomáčky přímo do náruče Kubáska nebo podcenění Cléberova centru, který si Vaniak málem srazil do branky. Až pět minut před koncem přišel centr Vasiljeviče z brankové čáry, v těžkém souboji se pak hlavičkou prosadil Hloušek, který mířil do protipohybu Kubáska a potřetí rozvlnil síť. Slavia tak doma přejela jinak neoblíbeného soupeře, navíc teprve jako druhý tým udržel proti nováčkovi čisté konto.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V tomhle zápasu fandim slovácku i když určitě to bude pro oba týmy težký zápas takže to bude remíza ale Švancara dá v tomhle zápase dá další gol a možná ne jen jeden..

Reagovat
smazaný uživatel

Mercedes zůstane v garáži.... Ale Slovácko to na svého oblíbeného pohárového soupeře z května umí

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

plychta

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 Hej, hej... nebo spíš 0:1 a gol Ondřejka jak na jaře.

Reagovat
smazaný uživatel

do třetice všeho dobrého Slovácko vyhraje a slavie odjede s brekem.

Reagovat
smazaný uživatel

SLAVIA - SLOVÁCKO 1:1

J. ČERNÝ - CHMELÍČEK

Reagovat
vanGomm

Slavia neporazila Slovácko 5 zápasů.Nic netrvá věčně a všechno jednou skončí.Tipuji tedy 1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

ta sesrava co je tady, to je hodně odlišná která nastoupí !!!

Reagovat
Miky.77.14

neůže hrát ve středu Trapp a Volešák,nejsou to žádný spritneří,takže to prostě nejde. Myslim že už Volešák dostal dost šancí a nepředvedl se,takže at tam dá M.Jarolíma

Reagovat
peky

tipuji 2-1 pro Slovácko

Reagovat
georgeo

doufám, že Slovácko vyhraje...jsem jeho fanoušek, ale hlavně kvůli počínání disciplinárky a jejich poněkud kontroverzního řešení švanciho případu

Reagovat
vanGomm

Kontraverzní řešení by nastalo,kdyby od disciplinárky nedostal trest.On ale trest dostane,že to hned vyšlo na Slavii se nedá nic dělat.Pokud by mělo v tom kole Slovácko třeba Teplice stál by proti Teplicím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady je to na typ jasný 10 ... Ale ta sestava jak jí píšou odborníci se EUROFOTBALU se té reálné IMHO moc neblíží ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele