16. kolo
29.11.2009 17:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Slavia Praha - 1. FC Brno 3:1

Slavia si v posledním podzimním ligovém kole nemohla dovolit žádnou bodovou ztrátu. I když nezačala zrovna nejlépe, po devadesáti minutách však brala tři body za výhru 3:1. Největší podíl na ní má Rudolf Skácel, který vsítil hattrick.

Šok pro sešívané přišel už v 5. minutě. Tomáš Došek dokázal přetlačit v osobním souboji Čelůstku, vybídl ke skórování Tomáše Polácha, který krásnou střelou z hranice pokutového území vymetl šibenici brány Romanovse. Žádný očekávaný tlak Slavie ale po tomto momentu nepřišel. V 17. minutě se mohl prosadit Adam Hloušek, jemuž omylem sklepl míč stoper Dvorník, jenže zaskvěl se gólman Bureš a míč vyrazil na roh.

Nakonec však přeci jen dokázali domácí fotbalisté nepříznivý stav ještě do konce poločasu otočit. V 31. minutě Križko odvrátil nebezpečný centr, ovšem míč netrefil ideálně, a ten se dostal k nohám Skácela, který pohotovou střelou vyrovnal. V samotném závěru vyslal do úniku Krajčíka mladík Vaněk, slovenský obránce našel Skácela, jenž z deseti metrů zcela otočil stav utkání.

Ihned po změně stran přidala Slavia třetí branku a již bylo z větší části vymalováno. Svůj hattrick zkompletoval Rudolf Skácel. Tentokrát překonal Bureše nádhernou dalekonosnou ranou k pravé tyči. Další hřebíček do brněnské rakve mohl přidat v 57. minutě Marek Suchý. Ten hlavičkoval po Grajciarově rohu, jenže při zakončení mu scházela přesnost.

Zkušený Skácel by dnes k nezastavení. Tři góly mu nestačili a v 62. minutě se pokoušel o čtvrtý. Po přihrávce od Hlouška pálil z místa penaltového puntíku, ovšem Tomáš Bureš v tomto momentě neinkasoval. Závěrečné minuty se již odehrály bez většího vzruchu na obou stranách, a tak si Slavia na konto připsala nesmírně důležité tři body.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele