24. kolo
11.04.2010 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 1:0

Olomouc v pohledném utkání přetlačila Plzeň gólem Hubníka z prvního poločasu. V následném vývoji zápasu pak mohla své vedení navýšit ještě několikrát, ovšem ani po jednom z řady brejků se síť nerozvlnila. Když pak hosté neproměnili hodně sporný pokutový kop, zůstaly všechny body na Hané.

První poločas naznačil, že se bude hrát velice líbivý souboj, během kterého budou hráči hýřit pohybem.

Hned v samotném úvodu vyslal nádhernou přihrávku Pavel Šultés na nabíhajícího Michala Hubníka, jehož střela z ostrého úhlu orazítkovala tyč.

Olomouc v následných minutách pokračovala v aktivní hře s dostatkem pohybu, z čehož vyplinula pěkná akce, na jejímž konci stál Bajer, ovšem bránkář Ticháček si s jeho střelou poradil.

Poté zvýšila obrátky i Plzeň, jejíž presing byl místy hodně citelný a dělal domácím problémy. Výsledkem tak byla mimo jiné i největší šance hostí v první půli. V patnácté minutě rozehrál Pavel Horváth standardní situaci na Bystroně, jehož hlavička rozezvučela tyč. To však nebyl konec, neboť se míč ihned poté odrazil před bránu, kde stál pro změnu zedník Liberský, ovšem jeho střela jen rozezvučela brankovou konstrukci podruhé.

Tento zvuk jako by probudil spícího medvěda. Olomouc přidala na obrátkách, snažila se kombinovat, napadat soupeřovu rozehrávku a aktivně přistupovat k jeho hráčům. Výsledkem tak byla střela Šultése ze střední vzdálenosti, která nadělala brankáři hostí pořádné starosti.

Čas tak doběhl až do minuty čtyřiatřicáté. Pavel Horváth po standardní situaci nejdříve zakroutil míč jen do domácího brankáře Blahy. Prakticky z protiútoku pak poprvé zahřmělo na druhé straně. Michal Hubník se dokázal hlavou prosadit v osobním souboji s gólmanem Ticháčkem a otevřel skóre - 1:0.

Stejně jako v samotném úvodu prvního dějství se i v tom druhém dostali do obrovské příležitosti hráči Olomouce, ovšem Šultes se sám před Ticháčkem neprosadil, neboť brankář Viktorie jeho pokus o lob vystihnul.

To však byla na další dobu jediná větší šance domácích hráčů, kteří se po většinu druhého poločasu jen bránili útokům Plzeňských, kteří se snažili o vyrovnání a byli výrazně aktivnější. Jejich snažení však až příliš často brzdila nepřesnost či bezchybná obrana soupeře.

Ta navíc vysílala své útočníky do rychlých kontrů, jako například v 61.minutě Hořavu, který dokázal přistrčit míč z prostředku hřiště do křídla na Šultese, jehož střela z hranice šestnáctky jen nechala vyniknout skvělého brankáře hostí.

Do velké šance se dostal i střídající Ordoš. Ten si naběhl na přihrávku mezi plzeňské obránce, ale střelou pod břevno strážce svatyně nepřekonal.

Pak však přišel možná klíčový moment zápasu. Janotka v 75.minutě fauloval Petrželu v rohu pokutového území, po čemž následoval hvizd sudího Královce a penalta ve prospěch Západočechů. K jejímu rozehrání se postavil Pavel Horváth, jehož pokus ovšem perfektně vykryl Blaha v brance Sigmy. Pokud se ale vrátíme k samotnému popisu situace, pak lze o odpískání pokutového kopu polemizovat. Opakovaný záběr, který jsme měli k dispozici totiž prokázal, že nejspíše nedošlo ke kontaktu. Hráč Olomouce se pouze postavil Petrželovi do směru pohybu. Ten tak byl vyveden z míry spíše psychicky než fyzicky. Ani jeho pád, resp. rychlé postavení se na nohy a chtíč hrát nenasvědčuje žádnému prohřešku...

Závěr zápasu pak nabídl jednoznačnou podívanou. Hosté se vši silou snažli překonat svého soka, kterého občas doslova uzamkli před "šestnáctkou". Z jejich aktivity ale žádné vážnější ohrožení domácí branky nevzešlo, neboť centry jen málokdy našly adresáta.

Autor: Filip Horký

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě je klepnout dvakrát v poháru a finále je naše

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele