6. kolo
31.08.2009 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:1

Po sparťanské první půli přišlo ve druhém poločase velké zlepšení domácích, které nakonec znamenalo vyrovnávací trefu. Olomouc tak už popáté za sebou nedokázala v lize zvítězit, Sparta naopak po dvou utkáních ztratila.

Úvodu zápas dominovala Sparta, která jasně ukazovala, že si jde pro všechny tři body. Olomouckou obranu přehrávala jak postupným útokem, tak především brejkovými pasy. Kadlec ale ani nevystřelil, Wilfried střílel nepřesně a Vackův pokus byl zblokován. Dvacetiletý útočník z Pobřeží Slonoviny o sobě dával znát i po centrech do vápna, kde ho trestuhodně nechávali domácí bez dozoru. Jenže poprvé hlavičkoval nad branku, podruhé v dobré pozici netrefil levačkou balon podle svých představ.

Gól tak Pražané vsítili až po prvním náznaku šance Sigmy, kdy Šultesovu střelu ze třinácti metrů zablokoval obětavý Řepka. Poté se na druhé straně připravil k přímému kopu Zeman, svým centrem našel na zadní tyči Hubníka a ten přesně mířenou hlavičkou rozvlnil síť Drobiszovy branky. Olomouc mohla dokonale kontrovat, když o pouhé dvě minuty později vykopl domácí brankář až k soupeřovu vápnu a Petr bez přípravy střílel ke vzdálenější tyči. Brilantním zákrokem se zaskvěl Blažek, který vyrazil míč do bezpečí.

Druhá část první půle byla o poznání chudší o fotbalové akce. Pozdvižení tak vyvolal pouze olomoucký provokatér, který přes hřiště přišel ukázat příznivcům Sparty, co si o nich myslí. V naprostém závěru poločasu přišly ještě dvě solidní střely z dálky. Nejprve Kaščák málem nachytal Blažka, který nikterak nebezpečný míč podcenil a musel si oddychnout, když minul jen o decimetry jeho levou tyč. Poté z přímého kopu zkoušel zakončovat z úctyhodné dálky Rossi, ale branku přestřelil.

Opravdové minimum chybělo, aby Sigma na konci první minuty po změně stran vyrovnala hlavičkou Dreksy do míst, kam padl úvodní gól Sparty. To jen předznamenalo snahu domácích vyrovnat, dlouho se však přes své centry nedokázali dostat do vyloženější pozice. Sparta navíc takticky kouskovala hru, kvůli čemuž připadla v nemilost fanoušků i hráčů. Časté a dlouhé polehávání doprovázené zrychleným "zmrtvýchvstání" rozhodně nevypadalo moc férově.

Prakticky zničehonic tak Sigma vyrovnala sedmnáct minut před koncem. Kovba vcelku nepochopitelně propustil přihrávku k Ordošovi, který napřáhl z dvaceti metrů a Blažek se natahoval proti přízemní střele marně. Brzy mohlo být s Pražany ještě hůře, i bez teče Ordoše měl Blažek velké potíže s centrem Rossiho.

Jak už to v podobných zápasech bývá, plály v závěrečných minutách emoce na vysokém stupni, zbytečné fauly s jediným účelem tak nebyly ojedinělé. To na další šanci si diváci museli počkat o poznání déle, když si šest minut před koncem naběhl na přední tyč při rohu Zemana Wilfried a hlavičkou jen těsně minul vzdálenější tyč.

K dobru všech se už tak vyhrocená situace na hřišti ještě více neprohloubila a závěr proběhl v klidu. Sigma si náznaky svých šancí zhatila sama finálními přihrávkami, v obraně si pak počínala o mnoho lépe než v úvodu utkání a udržela tak spravedlivý bod.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle bude 02.spartě v olomouci moc něvřim a proto tam je ta rezerva..takže 02

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Olomouc je totálně z formy.Tip tedy X2 na remizu 25% na výhru Sparty 75%.

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude těsnější. Sparta nemůže hrát pokaždé, jak v Mariboru. Na druhou stranu Kubíčkovci nejsou doma schopni rozkopat ani chudáky z Evertonu, takže by se tam vyhrát mělo

Reagovat
smazaný uživatel

Co nestaci na chudaky z Evertonu tak na tu rudou gardu stacit bude

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

sk sigma vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

sparta

Reagovat
smazaný uživatel

burak nufc

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Gol: Otepka

Reagovat
Ligter

Tipuju těsnou výhru Sparty - gol Vacek

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta do stane pořáně za vyučenou a odvezesi 0 bodů.

Reagovat
peky

nechci tě nak urazit,ale já si myslím že v této době nemá Olomouc na Spartu a to s těchto 2 důvodu Sparta porazila Boleslav a Maribor 2x a ten druhý důvod je že Sparta má prostě lepší kádr já tipují že to dopadne 3-0 pro Spartu

Reagovat
smazaný uživatel

OLOMOUC - SPARTA 2:1

JANOTKA, ORDOŠ - WILFRIED

Reagovat
smazaný uživatel

GoranPanděv19

Reagovat
smazaný uživatel

sigmaa jen skoda meli sme na 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele