26. kolo
25.04.2010 17:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - Slavia Praha 3:1

Zápas dvou poločasů viděla Olomouc. V tom první zazářila omladina v sešívaných dresech. Ten druhý pak patřil domácím hráčům, kteří uzamkli soupeře před jeho šestnáctku a chvílemi zesměšňovali hostující jedenáctku, která celkem třikrát inkasovala a po výsledku 3:1 tak odjíždí s prázdnou.

Andrův stadion měl možnost vidět dvě juniorské sestavy. Vždyť pro oba týmy je v současné době Gambrinus liga druhořadou záležitostí, a tak nebylo divu, když se na soupisce Slavie objevila jména jako Mareš, Koreš, Tecl či Lafrance.

Hvězdou první půle však byl někdo jiný. Hostující obránce Dens. Ten se totiž po celý poločas neúnavně nabízel svým spoluhráčům, rozdával kvalitní přihrávky, vyhrával osobní souboje a chvílemi připomínal moderního zadáka, kterého tým z Edenu hledá od odchodu Šventa.

A pokud hledá Slavie cestu z krize, je nutno podotknout, že ji najde především díky mladíkům. Ti totiž od úvodních minut připomínali smečku nadšených psů, kteří jsou rádi za každý okamžik na trávníku. Svým aktivním presingem a dostatkem pohybu dělali domácím velké problémy. Ti se tak uchylovali k nakopávaným míčům na nabíhající spoluhráče. Po jednom takovém okamžiku trestuhodně zaváhal Lafrance, když nakopávaný míč odrazil jen do nabíhajícího Navrátila, který poslal krásnou přihrávku na Šultese. Ten se prosmýkl okolo zkoprnělých obránců a svou střelou jen těsně minul.

Skóre se tak měnilo až na druhé straně. V šestadvacáté minutě Koreš zatáhl míč do pokutového území, vyslal střílenou přihrávku, do které se vložil Ivanovski a přesnou tečí rozvlnil síť za zády Drobisze. Zkušený brankář se tak se do branky vrátil poprvé od korupční aféry.

V samotném závěru poločasu měl velkou možnost vyrovnat Šultes. Ten vyzrál na ofsajdovou past, převzal krásnou přihrávku do běhu, ale ani velmi důraznou střelou veterána Vaniaka nepřekonal.

Do druhého poločasu jako kdyby nastoupily dva úplně jiné týmy. Olomouc se od prvních minut tlačila dopředu a mačkala hostující obranu, která si musela chvílemi připadat jak na Matějské pouti.

Nejprve se v 59. minutě Navrátil dostal k nádherné nahrávce do běhu, poslal nadýchaný centr Ordošovi, který však hlavou nepochopitelně zazdil míč jen mimo tři tyče. Jen o chvíli později se pak prosmýkl mezi obránci Hořava a z hranice vápna nadělal problémy Martinu Vaniakovi.

Ani to však nestačilo hostujícím hráčům k probrání. Jejich malátný výkon tak ve čtyřiašedesáté minutě potrestal Šultes . Ten se dostal k míči těsně před pokutovým územím, poté zesměšnil, ztrapnil a znemožnil hned dvojici obránců Slavie a přesnou střelou překonal padajícího brankáře hostí - 1:1.

Ihned po vstřelené brance odešel hanácký kanonýr střídat, ovšem diváky to mrzet nemuselo. Přišla totiž 70. minuta, když si Janotka postavil míč, rozehrál standardní situaci, po které míč přistál přesně na hlavě střídajícího Hubníka , který poslal míč hlavou milimetrově k tyči a poslal Olomouc do vedení - 2:1.

Fotbalové hody v podání domácích pokračovaly. Po dalších deseti minutách hry Michal Hubník vyšel jako vítěz po mlýnici v pokutovém území a nechytatelnou střelou rozvlnil síť i potřetí.

Závěr zápasu pak patřil skandování domácích fanoušků "Hoši děkujem" a jednoznačné územní převaze jejich oblíbenců na trávníku. Ti si tak drtivým finišem vylepšují náladu před středeční odvetou Ondrášovka Cupu, ve kterém se na svém trávníku představí proti Plzni.

Autor: Filip Horký

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vsázejte na Sigmu, Slavia staví Béčko... nehrají Jaroslav Černý, Matej Krajčík, Kopic, Trapp, Vlček, Grajciar a Janda.... tj. 8 hráčů základní sestavy počítame-li i Hlouška a to se hodně projeví... věřte mi

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 čistá ruka

Reagovat
Losinho

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace z Ostravy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele