9. kolo
28.09.2009 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno 0:0

Brno vydřelo úpornou defenzivou remízu na půdě Mladé Boleslavi. Nutno však podotknout, že směrem dopředu nepředvedlo téměř nic, naopak aktivní domácí musí ztráta bodů hodně mrzet, neboť byli po celý zápas lepším týmem.

Jména obou soupeřů slibovala dobrý fotbal, který se však zřejmě zapomněl na prvním poločas kdesi v kabině. Domácí byli od úvodních minut velice aktivní, místy tlačili Moravany, ovšem jejich tlak byl spíše platonickým, neboť přesnost jejich centrů či přihrávek se s blízkostí pokutového území výrazně snižovala.

Nejaktivnějším a také nejlépe hrajícím fotbalistou byl v prvním poločase jednoznačně Lemmesa, který znamenal pro obranu hostů neustálé nebezpečí. V jednom kuse se nabízel, hledal volné prostory, vybízel spoluhráče do šancí, nicméně jeden voják bitvu ještě nikdy nevyhrál.

A byl pro právě etiopský útočník, který se hned v úvodu utkání probíjel do samostatného průniku a býval by mířil sám na brankáře Bureše, ovšem v tomto záměru mu zabránil Dvorník, který ho svým skluzem zastavil. Lze se ovšem domnívat, že nedovoleně, ovšem hlavní rozhodčí si tohoto zákroku nevšiml.

Nic však nebránilo Středočechům nadále útočit, a tak mohl poloprázdný stadion vidět pěknou narážečku Lemmesy s Kuličem, přičemž se první jmenovaný dostal do velice dobré pozice, z níž však vypálil velice slabě.

Výčet pološancí by mohl pokračovat například pěkným centrem z dílny Mendyho na boleslavského kapitána, který však ve velké příležitosti hlavičkoval jen do nejvyšších pater tribuny za brankou Brna.

Že jste o nich ještě neslyšeli? Nelze se divit. Svěřenci trenéra Beránka totiž vlastně vůbec nehráli. Na polovinu soupeře se na delší časový úsek dostali až okolo 36. minuty, kdy si po rohovém kopu vynutili delší pozornost televizních kamer. Ovšem ve zbytku první půle na hřišti vlastně nebyli. Jejich hru brzdila obrovská řada nepřesností, za které by se nemusel stydět ani leckterý tým první A třídy. Důkazem budiž Brazilec Lira, který mnohdy v dobré pozici tak dlouho šteloval míč na kvalitní přihrávku pro nabíhajícího spoluhráče, až jí odeslal úplně jinam.

Nesmíme však opomenout obrovskou šanci Moravanů. Do ní se z čista jasna dostal Križko, který se po standartní situaci, kterou rozehrál Polách, dostal k hlavičce a nikým neatakován si mohl vybrat, kam míč "uklidí", jenže šance se natolik zalekl, že jeho pokus letěl jen do náruče připraveného Šedy.

Do druhého poločasu nastoupili Brňané přeci jen aktivněji, ovšem s postupem minut sklouzli do obranného stereotypu, který jsme mohli vidět v dějství prvním. Byla to Boleslav, která znovu a znovu bušila do obranných valů soupeře, ovšem její chvílemi naivní přihrávky nebyly pro hosty problém.

Musela tak přijít jednapadesátá minuta, když se po centru Táborského ve vzduchu střetl brankář Bureš s vyskočivším Mendym a po velice tvrdém vzdušném souboji se míč dostal k Lemmesovi, jehož střela minula prázdnou klec. Nutno však podotknout, že atak na gólmana byl čistý, avšak v ostatních případech se vždy "pískal".

Co chybělo domácím po celou dobu hry? Jednoznačně častější střelba z větší dálky. Mnohokrát se totiž hráči dostali do dobré šance, avšak ještě hledali lépe postaveného spoluhráče a z příležitosti tak po většinou nic nebylo. Trend se tak rozhodl ukončit Mendy, který však jen vyzval k efektivnímu zákroku brankáře Brna.

Největší příležitosti však přišly okolo 73. minuty, neboť se do obrovských šancí dostal hned dvakrát Kysela. Nejprve se prokličkoval až do hloubi pokutového území, odkud svou pumelicí označkoval záda jednoho z obránců. V následné příležitosti se pak dostal na malém vápně k odraženému míči, ovšem z pár kroků přestřelil.

A když se o chvíli dříve neujal dobrý Dalmův pas na Doška, který včasným vyběhnutím zlikvidoval vyběhnuvší Šeda, resp. se po standardní situaci neujala ani střela Rajnocha z bezprostřední blízkosti, odvezli si Moravané poměrně nezasloužený bod.

Autor: Filip Horký

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bude to mit tezke po tech vykonech co pm.boleslav předvadí ale vitěztví ji tentokrat neunikne davám na čistou 1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je to jasna zprava posledni dobou domaci nevyhravaj bodiky jedou do Brna 1.3

Reagovat
Tomtaf

3:5

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra Boleslavi !

Reagovat
klokan.paul

2-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele