13. kolo
01.11.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians 1905 - Slovan Liberec 0:1

Zápasu by slušela remíza, nicméně Blažek se proti svému oblíbenému týmu znovu prosadil a dovedl svůj tým k cenným třem bodům. Klokani tak místo vyrovnání svého dnešního soupeře nevyužili ztráty všech tří týmů za jejich zády a stále mají na sestupové příčky náskok pouhých tří bodů.

Oba týmy chtěly v nedělním pozdním odpoledni vyhrát, hned v úvodu si tak oba vytvořily gólové příležitosti. Nejprve Vácha zkoušel z dvaceti metrů, míč ale mířil těsně nad břevno. V následující minutě se musel vyznamenat na druhé straně Hauzr proti hlavičce Škody. Po čtvrthodince hry se po dalším centru dostal do ještě výhodnější pozice opět Škoda, trestuhodně přestřelil.

Další pokus hostů opět postrádal především přesnost, když po dobré kombinační akci zakončoval Dočkal vedle pravé tyče. Pět minut před koncem ještě znovu prověřil kvality libereckého Hauzra Jindřišek, který neuspěl s přízemní střelou k tyči. Do šatny se tak šlo za bezbrankové remízy.

Klokani se sice snažili i po přestávce, na pomoc jim přišel i čtyřicátník Slezák, z gólu se však radovali hosté. Blažek, který už bude v každém černém snu domácího fanouška, se totiž trefil i ve třetím vzájemném utkání za poslední měsíc, když si posunul míč do vápna a z úhlu pokořil Sňozíka.

Výtečná defenzivní hra Severočechů bránila v poslední dvacetiminutovce marné snaze Pražanů. Ti se tlačili, v závěru i s brankářem Sňozíkem, za vyrovnáním, platné jim to však nebylo ani ke gólové příležitosti. Liberec si tak připsal po postupu v národním poháru další vítězství nad nováčkem ligy.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
klokan.paul

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele