23. kolo
03.04.2010 15:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

FK Jablonec - Sigma Olomouc 3:1

Jablonec dal zapomenout na nepovedené derby s Libercem a v dnešním zápase opět naplno bodoval. Jablonečtí doma třemi brankami zdolali Sigmu Olomouc a nadále živí šance na nejpřednější příčky Gambrinus ligy.

Na jablonecké Střelnici se poprvé diváci zvedli ze sedadel v osmé minutě, to se totiž Jarolím dostal k míči, ovšem záložník domácích těsně přestřelil. O pět minut později se domácím naskytla ještě větší příležitost, centr Kovaříka trefil Lafata a Lovásik reflexivním zákrokem vyrazil na břevno. Brankář Lovásik držel svými zákroky Olomouc nad vodou. Šance Jablonce pokračovaly ve 22. minutě, Pekhart nůžkami míč netrefil a Loučkovu ránu vyrazil Lovásik. Olomouc na sebe poprvé upozornila střelou Šultese, s tou ale brankář Špit neměl vážné problémy. Ačkoliv byl Jablonec aktivnější, do vedení šli Hanáci. Ordoš vyslal pasem do šance Jakuba Petra a ten propálil Špita - 1:0 pro Olomouc. Úvodní branka hostující Sigmu nabudila, další pěknou akci hostů musel řešit Špit, ten měl ale zjednodušenou úlohu, neboť Ordoš zakončoval z poměrně ostrého úhlu.

Ve 37. minutě se podařilo Jablonci vyrovnat, o krásnou a důležitou branku se postaral záložník Marek Jarolím, který překonal Lovásika z volného přímého kopu - 1:1. Neuběhlo ani pět minut a Jablonec dokonale skóre otočil. Kovařík z rohového kopu posadil míč na hlavu Pavla Eliáše a bylo to 2:1 pro Baumit Jablonec. Eliáš mohl zanedlouho zvýšit, jeho střela šla nad. V prvním poločase to bylo z obou stran vše.

Také druhý poločas měl zajímavý průběh. Domácí Loučka pálil těsně vedle hostující branky a totéž platilo i po ráně olomouckého Bajera. Po hodině hry předvedli domácí pěknou akci, Lafata přihrál Jarolímovi a jeho střela uvnitř pokutového území skončila rohový kopem. Baumit měl několik dobrých příležitostí, ale na třetí branku si musel počkat až do 86. minuty. Čtyři minuty před koncem hrací doby zakončil rychlý brejk Jablonce Haurdič a domácí vedli už 3:1. Sigma sice mohla vzápětí snížit, to by ale musel Šultes zblízka trefit branku. Baumit už si dvoubrankové vedení pohlídal a zaslouženě vyhrál 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele