4. kolo
17.08.2009 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FK Jablonec - Baník Ostrava 2:1

Fotbalisté Baníku Ostrava poprvé v letošní sezoně prohráli. Svěřenci trenéra Koubka nestačili na domácí Jablonec, který díky brankám Pavlíka a Drska vyhrál 2:1.

Jablonečtí mohli jít do vedení už ve 2. minutě utkání, hrubou chybu totiž vyrobil stoper z Kapverdských ostrovů Neves a Lafata orazítkoval tyčku ostravské branky. I hosté přispěchali s velkou příležitostí, konkrétně Marek vyslal kolmici na Roberta Zehera, který sám před Špitem přestřelil. Baník tato zahozená šance nemusela příliš mrzet, protože hned z další akce vstřelil Mario Lička vedoucí branku. Všemu předcházela Eliášova ztráta míče a Lička přízemní střelou překonal brankáře Špita - 0:1 pro Baník Ostrava.

I další šanci měli Baníkovci a znovu byl blízko branky Mario Lička, tentokrát však v šanci minul. Ve 35. minutě mohl hlavičkou vyrovnat David Lafata, ale minul. Jablonečtí si tak museli na vyrovnání počkat do 41. minuty. Petr Pavlík z přímého kopu vyslal povedenou dělovku a bylo to 1:1.

Severočeši měli i dobrý začátek druhého poločasu, Haurdičův rohový kop prodloužil Huber na Pavla Drska a ten otočil stav na 2:1 pro Jablonec. V 66. minutě se do šance dral Vukovič, brankář Buček byl však připraven. Jablonec byl ve druhém poločase mnohem aktivnější a i nadále si vypracovával dobré šance. Útočník Lafata mohl hned dvakrát skórovat, ale pokaždé dobře zakročil brankář Buček.

I přestože byli domácí lepším týmem, Ostrava mohla vyrovnat. Zeher se ocitl naprosto sám před brankou Jablonce, překonal brankáře Špita, ale toho na brankové čáře zaskočil domácí obránce. Před koncem utkání ještě ohrozil branku Jablonce z rohového kopu stoper Neves, ale minul. To samé platilo i u pokusu Roberta Zehera. Jablonečtí si nakonec vše pohlídali a vyhráli 2:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady by ta plychta sedela ale nejspis Banik odjede bez bodu

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

hodně težký zápas a promě rozhodnutí na obouch stranách takže pro mě plichta..

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si nemyslím Baník letos válí sice bodově jsou na tom s Jabloncem stejně, ale herně je na tom lépe Baník takže podle mě si odveze ze severu čech 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

BANIK 4:0 JABLONEC A ŽADNA PLICHTA!

Reagovat
Špilmachr

Z poslednich 4 domacich zapasu 16 golu obavam se že Baničku nepomuže ani propracovana defenziva ale muže to byt zajimavy zápas i v tom horku

Reagovat
smazaný uživatel

jablonec opět hadra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele