2. kolo
03.08.2009 17:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 3:2

Královský fotbalový jídelníček servírovali pro poloprázdnou Chance Arenu v Jablonci domácí fotbalisté, kteří si na "pomoc" přizvali nováčka ze Slovácka. Po gólově bohatém zápase nakonec vytěžili všechny body domácí.

Perfektní fotbal, plný pohybu, rychlých protiútoků, osobních soubojů, divadelních kousků Petra Švancary či dalekonosných střel, přesně tak vypadala první třičtvrtěhodinka zápasu.

Předkrmem pro všechny zúčastněné byla obrovská dělovka z 25 metrů, kterou na hostujícího bránkáře Filipka vyslal Pavík a svého soka řádně protáhl.

Ptáte se, co se podávalo jako hlavní chod? Na úvod to byl skvostný gól z dílny Švancary, který byl na konci rychlé akce, když si přehodil vyběhnuvšího gólmana Špita a následně ještě špičkou kopačky dorazil do sítě - 0:1.

Chvilkově komorní atmosféru rozjitřil hostující Valenta, jehož nakopnutí paty Drska bylo posouzeno jako zákrok hodný pokutového kopu. K jeho rozehrání se postavil severočeský kapitán Pavík a se štěstím ho proměnil, neboť Slovák Filipiko si na míč sáhl - 1:1.

Posledním hlavním chodem pak byla minuta jednačtyřicátá, ve které Lafata dokázal na poslední chvíli vypíchnout míč před vybíhajícím brankářem hostlů, míč se dostal k Drskovi, jehož přihrávku před prázdnou branku dokázal využít Vošahlík - 2:1.

Nebojte, na desert jsme nezapomněli. Jen minutu před druhým gólem domácích totiž vyslal svěřenec kouče Mazury Randa pumelici na slovo vzatou a dalekonosným halfvolejem donutil Špita k bravurnímu zákroku.

Také ve druhém poločase pokračovali aktéři tohoto zápasu v nadprůměrném ligovém přestavení. Především Jablonec udivoval perfektními a milimetrově přesnými kombinacemi ve středu hřiště. Nováček se však nenechal zahanbit. Jednomu z nejlepších týmů loňské sezóny se vyrovnal v důrazu, osobních soubojích a ve středu hřiště i nápaditostí.

Přesto to byli domácí, kteří zvedali diváky ze sedadel častěji. Ďábelská dvouminutovka začala po deseti minutách poločasu, když se Pavík dostal k odraženému míči a z hranice dvaceti metrů vystřelil jen těsně mimo.

A následovala další paráda. "Ťukec" Jablonce rozebral snad na molekuly celou jedenáctku Slovácka, vytvořil si obrovskou gólovou příležitost, avšak zakončující Kovařík trefil jen padajícího Filipka.

Nedáš - dostaneš! Tohle staré pořekadlo znovu platilo. Hned z protiútoku si totiž Švancara společně s Chmelíčkem pohráli se statickou obranou soupeře a druhý jmenovaný vyrovnal - 2:2.

Napínavé představení pokračovalo. Jeden z nejaktivnějších hráčů zápasu, Haudrić, nádherně posadil míč z rohového kopu na hlavu Drska, který se nemýlil a misky vah se tak přiklonily znovu na stranu domácích.

Nutno podotknout, že v závěru zápasu stáli při Severočeších všichni svatí. Nejdříve si hlavní rozhodčí nevšiml poměrně jednoznačného faulu v "šestnáctce", když Vošahlík přidržel za dres Perůtku. Následně Švancara nedal gól do prázdné branky, neboť za již překonaného Špita zaskočil klouzající Pavlík a zabránil ke srovnání skóre. Pokud jste viděli zápas Sparty s Panatinaikosem, tato situace vypadala naprosto přesně, jako Řepkův skluz proti střele Cissého.

Autor: Filip Horký

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jablonec je doma favoritem to je jasný v Budějovicích remizoval v 10:minutě dal gol na 1:1 myslím že 2:0 nebo 2:1

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
M11

pome FCS.. aspon bodik

Reagovat
smazaný uživatel

FCS bude to 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidel bych to pro Jablonec tak ruzove a proto 1;3

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko vyhraje 2:0....

Reagovat
AjaxFans

Kunda černá,takovou pentli?Na fauli je nějaký slepý,ta ruka by mohla být taky za žlutou

Reagovat
smazaný uživatel

No pekny fotbal po polocase,doufam ze druha pulka bude stejne zabavna.Tezko rict kdo vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Parada,na tohle by se dalo divat porad

Reagovat
smazaný uživatel

Švanci zas ukázal kouzla

Reagovat
smazaný uživatel

škoda za vykon si slovacko bod zasloužilo doplaci jen že hraje otevřeny fotbal a švancara to je ale kouzelnik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele