20. kolo
20.03.2010 13:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

1. FK Příbram - FK Jablonec 1:2

Jablonec dokázal získat všechny tři body ze hřiště Příbrami a stále zůstává ve hře o titul. Svěřenci trenéra Františka Komňackého sice ještě v průběhu druhého poločasu prohrávali, jenomže Pavlík a Pekhart zajistili zvrat v utkání.

Utkání začalo ve velmi dobrém tempu a ve 23. minutě přišla první stoprocentní šance utkání - měl jí hostující Jablonec. Petr Pavlík krásně vysunul Lafatu, ten se obtočil kolem obránce a následnou střelou rozezvonil tyč domácí branky. O sedm minut později se souhra Pavlíka s Lafatou opakovala, útočník Jablonce se ocitl sám před Krbečkem, který však vyběhl a znemožnil Lafatovi skórovat. Jablonec měl vzápětí další šance, hodně vidět byl Pavlík, jeho pokus z přímého kopu Krbeček vytáhl na rohový kop. Hosté měli v prvním poločase výraznou převahu, tu však nedokázali gólově zužitkovat.

Ve druhém poločase se diváci konečně dočkali první branky a vstřelili jí tak trochu překvapivě domácí fotbalisté. Z hranice pokutového území se nenápadně přesně prosadil Tomáš Pilík a Příbram vedla 1:0. Hned za dvě minuty mohlo být se Severočechy ještě hůře, Jablonečtí vyrobili chybu a domácí šli do velmi nadějného brejku, vše ale zmařila nepříliš povedená střela Klesy. Jablonečtí chtěli co nejrychleji gólově odpovědět, ale Vošahlíkův pokus Krbeček reflexivně vyrazil. V 58. minutě pohrdl další velkou šancí útočník Jablonce David Lafata, který zblízka nedokázal poslat míč do sítě. Lafata přitom dokonce přestřelil bránu. Obrovskou šanci měli i na druhé straně domácí, Klesa s Wágnerem postupovali sami na Špita, jenže celou akci pokazili a zazdili.

V 65. minutě se hostům přeci jenom podařilo vyrovnat, Petr Pavlík se opřel do míče a Krbeček musel lovit míč ze své branky - 1:1. Petr Pavlík byl ústřední postavou dalšího momentu, opět se dostal ke střele, ale tentokrát zamířil nad. Po standardní situaci mohli domácí opět jít do vedení, Plašil zblízka trefil jen dobře postaveného brankáře Špita. Příbramští získávali převahu, ale tím, kdo vstřelil další branku, byl hostující tým. Jablonečtí několika přihrávkami dokonale svého protivníka uspali, a pak přesným centrem a ještě přesnější hlavičkou Tomáše Pekharta udeřili - 2:1 pro Jablonec. Hosté už výsledek udrželi a na sever Čech si odvezli všechny tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele