1. kolo
25.07.2009 20:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 2:3

Zápas v Uherském Hradišti začal hodně divoce, a i když šli domácí do vedení jako první, nakonec se před Plzní museli sklonit. Prohráli 2:3.

Obnovenou prvoligovou premiéru Moravané začali skutečně výborně. Na gól totiž čekali pouze čtyři minuty. Dlouhý nákop si na hranici šestnáctky zpracoval Chmelíček, následně se do míče opřel Petr Švancara a hned první střelou v utkání skóroval. Vedení však Slovácku příliš dlouho nevydrželo. Už v 11. minutě se prosadil David Střihavka. Domácí obrana nebyla schopná odkopnout balón z pokutového území a nakonec na to doplatila. Hostující kanonýr se trefil přesně do šibenice.

Atraktivní fotbal pokračoval i nadále. V 31. minutě prošel přes dva bránící hráče Milan Petržela a křižnou střelou poslal Viktorku do vedení. To vzápětí dokázal pojistit Filip Rýdel, jemuž dali domácí obránci mnoho prostoru k zakončení. Pro Slovácko mohlo být ještě hůř, v další jasné tutovce zklamal Petržela.

V 53. minutě byla Plzeň blízko čtvrtému gólu. Jiráčkovu střelu ale skvěle vychytal Filipko. Na místo toho hosté během následujících okamžiků inkasovali. Ticháček fauloval v pokutovém území Clebera a rozhodčí Příhoda odpískal pokutový kop. Před jeho rozehráním se dlouze soustředil Petr Švancara a bez problémů zakončil. Zápas se již dohrál bez nějakých větších vzruchů na obou stranách a Slovácko tak v prvním utkání prohrálo 2:3.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Od Slovácka vůbec nevím, co čekat, ale Plzeň chce hrát o poháry a tak by měla vyhrát. 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
M11

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že vyhraje plzeň 0:2 a slovácko to bude mít težké protože skončilo v druhé lize na desátém místě a odkoupili licenci to o nečem svědčí

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta, nikdo nechce první domácí zápas prohrát, a to jestli někdo koupil nebo nekoupil licenci je jedno, nově poskládaný Plzeňský tým uhraje smírnou remízu 0-0 nebo 1-1 víc gólu nepadne, nemá je kdo vstřelit

Reagovat
smazaný uživatel

Nadherny zapas utocilo se proste parada... Tento zapas mel byt v tv byl lepsi nez Slavka s Bolkou... Slovacko melo uzemni prevahu ale nedokazalo vstrelit tu 3 branku skoda... Chmelicek na zacatku utkani nedal 2 golovky a proto prohrali.... Ale jinak nadherne goly a paradni fotbal jen tak dal a lidi budou chodit... Svancara nejlepsi hrac na hristi jednoznacne

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s tebou-skvělý zápas, nádherné branky a výborná atmosféra. Pokud budou takhle hrát nemám strach že by hráli o sestup. Potřebují se jen pořádně sehrát a proměňovat ty šance. Ještě bych vyzdvihl Clebera který toho hodně odběhal....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele