23. kolo
03.04.2010 18:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

1. FC Brno - FK Mladá Boleslav 2:3

Hostující tým Mladé Boleslavi v zajímavém utkání plném branek přetlačil Brno. Dvěma góly se do kronik zapsal Sedláček.

Boleslav vstoupila do utkání velice aktivně a výsledkem jejího snažení byly hned 4 rohové kopy během úvodních minut, ze kterých však přiliš nebezpečí nevzešlo. To však bylo na dlouhou dobu vše. Kvalita předváděné hry byla totiž po dlouhou dobu velice chabá. Oba týmy se totiž přádháněly v dovednostních hrách nepřestnosti a zkažené přihrávky.

Výjimku tak tvořila šance Dostálka ze 13.minuty. Brněnský veterán vtrhl do pokutového území jako rozjetý vlak, přiťuknul si balón s Doškem, ovšem jeho následná střela neznamenala pro brankáře Šedu nebezpečí.

Pokud dal v následných momentech divák přednost oblíbenému občerstvení před pozorováním kopané, pak o nic nepřišel. Bída si v tu chvíli podávala ruku s nouzí a z hlediště se začal ozývat první nespokojený pískot. Ten vyvrcholil v minutě šestadvacáté. Marek Kulič zpracoval rychlou přihrávku, s velkým přehledem nacentroval ke středu pokutového území, kde se v "zemi nikoho" objevil Sedláček, pro nějž nebyl problém skórovat.

S Moravany mohlo být jen o pár vteřin ještě hůře. Boleslavský matador poslal z velké vzdálenosti centr do vápna, kde jej, k překvapení všech, nikdo nezasáhl a míč tak nakonec doplachtil až na břevno domácí branky.

Svěřenci trenéra Stannera mohli této nevyužité příležitosti tuze litovat. Ve 35.minutě totiž Rabušic dokázal vybojoval míč na jednom z hostujících obránců a přihrát Kalabiškovi, pro kterého nebyl následně problém překonat Šedu.

Skóre se pak do přestávky změnilo ještě jednou. Mladá Boleslav rozehrávala v devětatřicáté minutě standardní situaci z velice dobré pozice těsně za hranicí pokutového území. Tam si nejdříve Táborský tak dlouho střežoval na blízkost zdi, až unudil nejdříve rozhodčího (ten mu udělil žlutou kartu), později pak i neobezřetné protihráče, aby hostující hrdina Sedláček mohl překrásnou ranou znovu poslat Středočechy do vedení.

Ve druhém poločase pokračovaly oba týmy ve zvýšeném tempu a výsledkem tak byl poměrně pohledný ligový fotbal, ve kterém se střídaly šance na obou stranách.

Bylo to však Brno, kterému se podařilo vstřelit gól. V 57.minutě Dostálek poslal "českou uličkou" do náběhu Kalabišku, který překrásným centrem posadil míč přesně na hlavu levitujícího Rabušice. Krásná a rychlá akce Brněnských tak znamenala vyrovnání na 2:2

I další výrazná příležitost jde na vrub domácím. Polách rozehrál z velké vzdálenosti standardní situaci, po které míč prolétl nad hlavami všech hráčů a nakonec jen těsně proskotačil kolem pravé tyče Šedovy brány. Brněnký kapitán se poté dostal ještě jednou do velké příležitosti, jejíž neproměnění ho muselo hodně mrzet. Po rychlém protiútoku se objevil osamocen na malém vápně s míčem na kopačce, ovšem jeho střela byla spíše propagačním pokusem, než vážně myšleným ohrožením soupeřovy brány.

Přijít tak musela minuta osmdesátá, ve které se objevila dvě brněnská "D" v hlavní roli. Nejdříve to byl Dvorník, který se dostal do velké šance. Brankář Šeda v pádu minul míč, ke kterému se tak dostal právě brněnský hráč, ovšem jeho zakončení trefilo jen posledního bránícího hráče Boleslavi - Kalinu. Druhé "D", tedy Richard Dostálek se pak do kroniky zápasu zapsal poněkud tmavším písmem. Domácí veterán se totiž po faulu na Chramostu, resp. druhé žluté kartě musel odebrat do sprch.

Aktivní tým hostujících se touto nabídkou nenechal dlouho lákat, a tak šest minut před koncem zápasu nakonec stanovil konečné skóre Kalina . Ten se na malém vápně dostal ke krásné přihrávce z dílny Chramosty, ustál důrazný souboj s brněnským obráncem a překonal brankáře Bureše - 2:3.

Autor: Filip Horký

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

teda Sedláček jede, 3 zápasy a 3 góly, jen tak dále

Reagovat
bigfoot

když vidim tabulku střelců... Je mi zle Málo gólů, málo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele