4. kolo
14.08.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Brno - 1. FC Slovácko 1:0

Po šedesáti minutách sympatické hry nováčka ligy rozhodla celý zápas jediná defenzivní chyba. Ta srazila Slovácko do kolen a potřetí v sezóně prohrálo. Brno naopak pokračuje ve skvělém úvodu a minimálně do neděle se osamostatnilo na první příčce.

Fotbal nabral od prvních vteřin svižné tempo, ale nedalo se hovořit o bezhlavých útocích. Oba týmy i přes rychlé přechody do útoku vycházely ze zajištěné obrany. Zajímavé momenty v úvodu utkání tak bylo možné shlédnout pouze ze standardek. Švancarovi nechybělo mnoho, aby roh z levé strany zatočil přímo do branky, na druhé straně Polách prověřil z přímého kopu z úhlu Filipka, který šikovně vyrazil do bezpečí.

Po více jak dvaceti minutách se k míči dostal ve formě hrající Švancara, přihrál Chmelíčkovi, který chytrou umístěnou střelou překonal Bureše, ale míč se nakonec odrazil od tyče pryč z branky. Dobře bránící hosté, kteří soupeři nedovolali žádnou stoprocentní příležitost, mohli inkasovat čtyři minuty před koncem první půle. Nicméně Michna v dobré pozici za vápnem mířil pouze do míst, kde stál připravený Filipko. Závěr poločasu už provázelo slábnoucí tempo, výjimkou tak byl Švancarův výpad, kdy jeho gólovou přihrávku na Chmelíčka dokonale vystihl Jílek.

Slovácko nezůstávalo své ofenzivní pověsti nic dlužno ani ve druhé půli. Chmelíček využil chaosu v brněnské obraně a prošel středem hřiště až k brankáři Burešovi, který však včas vyběhl a útočník Slovácka už nestihl zvednout balon nad brankáře. Jen o chvíli později se k první střele dostal také Švancara, jeho hlavičku z malého vápna na vzdálenější tyči dokázal perfektním zákrokem vyrazit znovu Bureš.

Přesně po hodině hry tak přišel trest. Tomáš Došek se s trochou štěstí dostal mezi nedůraznými obránci ke střele z hloubi vápna a dělovou bombou nedal Filipkovi mnoho šancí. To samozřejmě vlilo do té doby nevýrazným domácím novou krev do žil. Svými pokusy ohrozili hostující branku Dostálek a Léo, ani jedna střela však branku netrefila.

Otřesení hráči Slovácka se sice snažili, nicméně u vápna domácích působili dosti bezradně. Odchod Švancary navíc znamenal zmizení překvapivých myšlenek. Závěrečné minuty tak byly především ve znamení zoufalství hostů a dobře zvládnuté taktiky Brněnských, na góly už se čekalo marně. V poslední minutě ještě pobavil diváky hostující brankář Filipko, který se opravdu osobitým způsobem bil o míč u rohového praporku soupeře.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Takže tu máme velmi zajmavý souboj klubu který budu určite sledoval bud už z tribuny hostí nebo doma u netu ale prome to bude remíza 0:0 nebo 1:1 duvod:Brno válí a Slovácko má Švancaru kterej dal zatim každej zápas Gol..takže Fandim FCS ale proste muj tip už sem rekl takže tak..

Reagovat
smazaný uživatel

S tou remizou souhlasim i kdyz fandim Brnu.

Reagovat
smazaný uživatel

remiza asi bude 1:1 a švancara dá gol

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kamarade ten tip ti kapku asi ulitl kdyz by to bylo pekny

Reagovat
Radar

Mylím že vyhraje slovácko 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

nebudou to dávat v telce?

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak bohužel muj tip na remízu my zrovna nesedl a nemužu posoudit prubeh zapasu pač ten zápas sem nevydel..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele