22. kolo
06.04.2009 17:15 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Liberec vybojoval bod nad Spartou

Díky včerejšímu zaváhání Slavie měla dnes možnost Sparta ukrojit něco málo z jejího velkého náskoku. Jenže v těžkém zápase se Slovanem Liberec byla nakonec ráda i za remízu, jelikož po gólu Andreje Keriče prohrávala dvacet minut před koncem 0:1. Vyrovnávacím gólem se nakonec blýsknul záložník Juraj Kucka.

Hostující Liberec v prvním poločase nepůsobil příliš nebezpečně. Až na pár výjimek toho moc nepředvedl. Jednu z mála nevýrazných příležitostí hostů měl už v osmé minutě útočník Jan Blažek, po centru do pokutového území hlavičkoval ovšem vedle. První skutečná gólovka přišla až v 23. minutě. Kucka našel Kladrubského, po jehož centru do šestnáctky zakončoval domácí střelec Bony Wilfried. Jenže jeho střela letěla mimo a Zlámala neohrozila.

Přesnost scházela také následné dělovce Juraje Kucky z velké vzdálenosti. Také do třetice Sparta mířila mimo a nebyla tak schopná poslat konečně míč do sítě Slovanu. Tentokrát se pokoušel o zakončení Jan Holenda. Letenští měli v některých momentech hry očitou převahu, do přestávky už ale nedokázali gól vstřelit, podobně jako jejich soupeř.

Sparťané se snažili být aktivní také na začátku druhé půle, ale jediná střela Kladrubského opět postrádala přesnost. Hosté zahrozili nebezpečně v 55. minutě a z ničeho nic se málem dostali do vedení. Bořek Dočkal vyslal do šance kanonýra Andreje Keriče, jenž měl na kopačkách svůj dvanáctý gól letošní sezóny. Domácí fotbalisty ale zachránil včasným vyběhnutím gólman Jaromír Blažek.

Chorvatský útočník se přesně o patnáct minut později přeci jen prosadil a způsobil tím domácím fandům nemilé překvapení. Při Vulinově centru z levého křídla se bleskově odpoutal od Řepky s Hubníkem a hlavou překonal Blažka. Vedení ale Severočechům příliš dlouho nevydrželo, konkrétně pouhé čtyři minuty. Poté z hranice pokutového území napřáhl Juraj Kucka a s pomocí teče Košťála dokázal rozvlnit síť. Bylo jasné, že se sparťané s nerozhodným stavem nespokojí a budou se snažit jít do vedení. Na druhý gól se už ale nezmohli.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná 2 (doufám )

Reagovat
smazaný uživatel

ze Sparty už má každý jen legraci... jasná výhra Liberce

Reagovat
smazaný uživatel

Z tebe taky

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vyhraje 2:1 (Holenda, Wilfried, - Kerič)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Kerič)

Reagovat
smazaný uživatel

proč nehraje ten němec Peter?

Reagovat
milan78

ten odjel s předstihem na oktoberfest

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta mela na to aby vyhralo hold to zase posrrallaa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele