1. kolo
02.08.2008 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 1:0

V sobotním šlágru získala cenné body domácí Sparta a učinila ambiciózní Boleslavi lekci. Sparta do vedoucího gólu nepustila svého soupeře prakticky k ničemu. Hned po sparťanském gólu sice překonal Papadopulos brankáře, ale míč se odrazil od tyče. Většina z patnácti tisíc diváků, tak odcházela ze stadionu v povznesené náladě.

Skóre mohl brzy otevřít obránce Kučera, když po rohu hlavičkoval jen těsně mimo. Ve 24. minutě měl blízko ke gólu Kolář. Při vniku do vápna se míč střetl s rukou bránícího Kaliny, rozhodčí však nechal hru pokračovat a Kolář mohl vystřelit jedovatou střelu zblízka, jež Miller dokázal vyrazit. A boleslavský brankář odvedl dobrou práci i o tři minuty později. To se ke střele dostal volný Slepička, který nevyzrál na Millera střelou ke vzdálenější tyči. Boleslav vyčkávala na možnost brejků, ty však většinou končily ještě před vápnem.

Zaskočit mohli hosté Spartu hned ve druhé minutě druhého poločasu. Pecka prodloužil centr na nohu Rajnocha, který zblízka trefil pouze boční síť. Pohlednou a rychlou akci na jeden dotek zakončoval na druhé straně prudkou mířenou ranou Matušovič, ale Miller předvedl skvělý zákrok. Závar ve sparťanském vápně nenechal klidného Tomáše Řepku, který vyčinil svým spoluhráčům po boleslavské šanci. Papadopulos napálil odražený míč, trefil však pouze Pecku. K boleslavskému hráči se míč vrátil a jeho další střelu musel vyrážet Kozáčik a hosté se dále snažili, nicméně již byl pískán ofsajd.

Po Slepičkově nebezpečné střele zpoza vápna, která letěla jen centimetry od Millerovy tyče, přišel vedoucí gól Sparty. V 69. minutě vystřelil z velké dálky Kadlec a boleslavský brankář míč poprvé uviděl až v bráně. Obrovské štěstí pak hned po rozehrávce měl Kozáčik, kterého už dokázal překonat Papadopulos, jenže jeho skákavá střela skončila na tyči a přes délku brankové čáry míč odputoval pryč z gólového pásma. Rozhodnout mohl jedenáct minut před koncem Zeman, kterého vysunul do vápna Slepička a zachraňovat tak musel včasným pádem pod nohy Miller. Po kombinační akci se ke střele z malého vápna dostal střídající Nečas, kterého bravurním zákrokem vychytal Kozáčik a vysloužil si hlasitý potlesk. Na druhé straně podržel svůj tým skvěle chytající Miller, když vytáhl dobrou hlavičku Wilfrieda.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz, fotbalzive.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vstup do sezony asi zvladne sparta 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta Bolku těsně udolá.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zajímavém zápase nemám favorita. Mladá Boleslav hodně posílila a bude velmi silná. Doufám, že Ml. Boleslav vyhraje !!! Tip: 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

celkem dobry kurz na Boleslav 6. vzhledem k tomu jak posili a jak casto vyhraly nad Spartou by me neprekvapila jeji vyhra.

Jinak prej ma CT streamigovat live prenosy ze vsech zapasu.

Tady by mel byt zapas Sparta- MB :

http://fotbalzive.ct24.cz/video.asp?video_id=3220&streamType=WH

Reagovat
smazaný uživatel

fotbalzive mi blbne. Jak jste na tom vy ?:/ Pokud to do 7 nedaj do kupy, tak budu silne nakrknutej

Reagovat
smazaný uživatel

Drzim palce Mlade Boleslavi, ale myslim si, ze Sparta nejakym nahdony golem vyhraje taktez 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta už má za sebou první kolo LM,na kterou se bude soustředit... Tipuju první zaváhání sparty - 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí a pan ŘEPKA se zase předvedli!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele