8. kolo
29.09.2008 17:15 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Sparta Praha 3:0

Liberec na Spartu doma skutečně umí a dnes to opět jen potvrdil. Po dvou brankách Keriče a jednom přesného zásahu Smetany slavil vítězství 3:0.

Skutečně nadprůměrný první poločas připravili fotbalisté Sparty i Liberce divákům jak na stadiónu, tak také u televize. Utkání mělo velmi rychlý spád a stačilo pouhých 104 sekund a domácí Slovan se ujal vedení. Po centru Keriče hlavičkoval pouze do obránce Kučery útočník Smetana, míč se ale odrazil zpátky ke kopačkám chorvatského útočníka, a ten se v zakončení nemýlil.

Letenští sice nezačali vůbec dobře, ale od inkasované branky měli přeci jen trochu navrch. V desáté minutě mohl poprvé skórovat Matušovič, ale jeho dělovku z přímého kopu s přehledem zlikvidoval gólman Hauzr. Tentýž hráč zaměstnal jedničku Slovanu i o pár okamžiků později, ale opět bezvýsledně.

Sparta se sice snažila s výsledkem něco udělat, ale gól v první půli vstřelit nedokázala. Další dobrou šanci měl také Kisel, ale i s jeho střelou si gólman Hauzr poradil. V 34. minutě pálil nad břevno Kerič a ještě větší příležitost měl o tři minuty později Filip Dort. Po přihrávce od Dočkala se dostal za obranu hostů, šel sám na Kozáčika, ale míč v jasné tutovce poslal mimo prostor tří tyčí.

V 38. minutě se už ale Liberec radovat mohl. Papoušek poslal centr do pokutového území, našel Kučerou špatně hlídaného Smetanu, jenž typicky hlavou rozvlnil podruhé v zápase síť. Ještě před přestávkou to mohlo být 3:0. Po centru Papouška z rohového kopu pálil z hranice pokutového území Janů, ale gólman Kozáčik jeho dělovku vyrazil, následná dorážka Keriče pro změnu postrádala přesnost.

Kouč Lavička musel o přestávce na nepříznivý stav zareagovat, a proto poslal na hřiště místo Matušoviče dalšího útočníka Bonyho Wilfrieda. V 48. minutě málem Sparta zásluhou domácího Košťála snížila. Vysoký stoper se snažil odvrátit centr, ale míč pouze nazvedl a poslal těsně nad břevno vlastní brány. Další šanci na gól měl Kerič, jeho střelu Kozáčik skvěle vychytal.

V 67. minutě nebezpečně pálil Kisel, ale jeho střela jen těsně minula levou šibenici domácí brány. Sparta si ve druhém poločase moc gólových příležitostí vypracovat nedokázala, navíc potřetí inkasovala. Nezmar vysunul dopředu Keriče, toho jen vlažně sledoval Kučera a liberecký útočník přízemní střelou asi z deseti metrů rozhodl dnešní zápas a stanovil konečné skóre.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

liberec vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

jedině spartička

Reagovat
smazaný uživatel

sparta 1:0 vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

liberec jedeeeeeeem!!!

Reagovat
smazaný uživatel

sparta je nejlepsi ale mislim ze si zaslouzi vyhru oba

Reagovat
smazaný uživatel

tak radsi nemYsli..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele