1. kolo
03.08.2008 20:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Slavia Praha 2:1

Liberec v televizním utkání přemohl Slavii a připsal si tři body za výhru 2:1. Utkání rozhodl brankou z přímého kopu Papoušek, před ním se trefili Nezmar s Necidem.

Pod Ještědem měla první šanci Slavia. Švento geniálně poslal balon mezi obránce Toleskému a ten se dostal až před brankáře Zlámala. Jenže gólman dobře zasáhl a balon skryl v dlaních, ještě předtím než stihl slávista zakončit. Liberec na šanci sešívaných odpověděl akcí, kterou započal Dočkal. Liberecký záložník odcentroval k Papouškovi, jenž z voleje vystřelil nepřesně, míč se skluzem ještě snažili uklidit do sítě útočníci Nezmar s Keričem, ale ani jeden z nich na něj nedosáhl.

V další příležitosti se Liberec ocitl po rohovém kopu, kdy přetažený centr vrátil do ohně Košťál a ke střele se dostal Kerič, hlavou ale trefil jen Vaniaka. Liberec byl aktivní a do další možnosti se dostal Dočkal. Ten běžel z úhlu na branku a zamířil těsně vedle tyče. Liberec se dočkal gólu dvě minuty před přestávkou, když se prosadil Jan Nezmar. Domácí tým zahrával volný kop a slávisté si připravili ofsajd systém, avšak při vyběhnutí se Nezmar zaklesl do Jarolíma a neumožnil mu tak odběhnout pryč. Ofsajd se tedy nekonal a centrovaný míč doputoval k Dortovi, který přiklepl Nezmarovi a ten nejprve napálil břevno a z dorážky následně vstřelil branku – 1:0.

Do druhého poločasu naskočil Tomáš Necid a byl to právě on, kdo v 50. minutě vyrovnal stav utkání. Švento zleva odcentroval a Necid využil rozhození liberecké obrany a z deseti metrů tvrdě vystřelil a vyrovnal – 1:1. Sešívané gól nabudil, o chvilku později pálil nebezpečně z 20 metrů Jarolím, ale branku netrefil. V další šanci se ocitl opět Jarolím, po přihrávce Šventa střílel z hranice velkého vápna a jeho technická střela mířila jen o centimetry mimo. A do třetice Jarolím pálil po přetaženém centru Šventa, který mu sklepl Necid, jenže ani tentokrát nedal a střelu mu zblokoval jeden z obránců.

V 67. minutě přišla další příležitost Slavie, Švento nahrál Šenkeříkovi a jeho střelu vyrazil Zlámal s vypětím sil. Nedáš-dostaneš, toto přísloví se vyplnilo v 73. minutě, když skóroval Petr Papoušek. Záložník vystřelil z třiceti metrů, Vaniak pozdě zareagoval a na míč nedosáhl - 2:1.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

obhajce titulu vstup do sezony zvladne 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie s obtížemi ale přece v Liberci vyhraje, Liberec(snad) čeká sezona nekonečného trápení!

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznacny slagr kola.Utkani muze skoncit jakkoliv i kdyz ja bych se naklanel na stranu domacich.

Tip: 2:1

Reagovat
cerwi

dobře ty :o)

Reagovat
smazaný uživatel

tak toto bude X

Reagovat
smazaný uživatel

Fandim Liberci a doufam, ze doma zaboduje na 100%.

Reagovat
irik

A mate to , svine jedny namysleny. Hezky Slovan

Reagovat
smazaný uživatel

Nehrála Sparta, ale Slavia . Nevím v čem je Slavia namistrovaná , řekl bych, že seš zakomplexovanej Sparťan , že? Tři body není moc ...

Reagovat
irik

mozna spartan jsem , ale ne proto ze abych byl fanda sparty , ale proto ze nemam rad slavii , takze z toho se mozna vyvinulo to , ze fandim sparte .... ja myslim , ze slavisti jsou mnohem vic namachrovany , ac k tomu nemaj duvod , to spartani ano , ale i tak se mmi machrovani nelibi , a slavisti se vic navazeji do spartanu .... jinak myslim ze je to presne podle ocekavani , slavii se magicky povedla sezona, stejne tak s vaniakem , a ted jde tradicne do prdele , vaniak i slavie .... tak je to dycky , jarolim i vsicky ostatni slavisti muzou zurit jak chtej i se vymlouvat na spartu jak chtej , muzou koupit kolik chtej negru , frantiku , cechu , slovaku ... ale to oni jsou zaxomplexovany ,

Reagovat
smazaný uživatel

Podle výkonu co Liberec předvedl se mu budou ty tři body hodit k záchraně protože nebejt čaroděje Vaniaka tak ste měli hovno a ne tři body

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas splnil ocekavani a dovolim si jej oznacit za spiel kola.Skoncilo to jak sem predpovidal, jenom bych chtel oznacit Marka Jarolima za smolare zapasu.Nejdrive se pripletl ke kontroverzni prvni brance liberce po te mel nekolik slibnych streleckych pokusu bohuzel jeho golovou strelu v 2.puli zablokoval liberecky obrance a tim znemoznil se slavii dostat do vedeni.Coz byl asi

zlomovy moment celeho zapasu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele