8. kolo
28.09.2008 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia Praha - Sigma Olomouc 3:0

Slavia se minimálně do pondělí dostala po dalším dobrém výkonu na první příčku. Sigma nepřijela bránit v deseti, na což doplatila, navíc si v útoku v prvním poločase nic nevytvořila.

Podle očekávání se do útoku hrnula od prvních minut hlavně Slavia a v 11. minutě neměla daleko k vedení. Šventův centr na zadní tyč našel nabíhajícího Belaida, který dal vzpomenout na svůj volej ze Zlínu, tentokrát ho však se štěstím Drobisz vychytal. O čtyři minuty později se po odvráceném rohu dostal ke střele zpoza vápna Krajčík, jehož střela nadělala olomouckému brankáři problémy a nechybělo mnoho, aby se Necid dostal k dorážce. Slávistický útočník mohl skórovat hned o minutu později, když se Švento dostal do vápna a jeho centr napříč malým vápnem lehce tečoval Drobizs, tím tak znemožnil zakončení do prázdné branky.

Slávisté pokračovali ve své převaze a ve 21. minutě se dočkali gólu. Švento potáhl míč po levé straně odcentroval na vápno Necidovi, který se zpracováním zbavil Komárka a poté prokázal chladnokrevnost kanonýra střelou ke vzdálenější tyči. Srazit Sigmu na kolena mohl záhy Suchý, který se po rohu ocitl naprosto sám na malém vápně, ale hlavičku nasměroval přímo do náruče zkamenělého brankář hostí. Slavia držela prim, nicméně šancí již moc neměla. V samotném závěru mohl zvýšit Litteri, kdy se po přesném centru Belaida užuž radoval, ale rozhodčí mu branku pro hraniční ofsajd neuznal.

Druhý poločas započal v zajetých kolejích. Belaid se dostal přes tři hráče do vápna a moc nechybělo, aby Litteriho zblokovaná střela skončila za zády Drobisze. V 51. minutě už ovšem nechtěná teč obránců ke gólu vedla. Krajčík přihrál od pravé lajny čerstvému Černému, ten sice nevyslal žádnou úžasnou střelu, nicméně se do ní připletl Hudec a olomoucký brankář mohl už jen v kleče přihlížet. Aby toho nebylo pro Sigmu málo hned po čtyřech minutách vybojoval před vápnem míč Tavares, nahrál do strany Krajčíkovi a ten přesným centrem našel Litteryho, který hlavičkou k tyči překonal bezmocného Drobisze.

Když už se na druhé straně dostal za obranu Hubník, v nadějné pozici pouze zbrkle přestřelil. Slávistické šance byly o poznání nebezpečnější. Po rychlé kombinaci se ke střele zpoza vápna dostal Černý, jehož střelu vyrazil Drobisz pouze k Litterimu, který však po zpracování zamířil zblízka hodně mimo. I dalšímu gólu zabránil skvělým zákrokem hostující brankář, když po rohu k hlavičce dostal Brabec.

Sigma se snažila alespoň o zkrášlení stavu, ale Melinhův centr na přední tyč neumístil do branky Hubník. Na druhé straně si Šmicer pohrál s Komárkem a přiťukl Volešákovi, ale spolupráci dvou střídajících hráčů zastavil dobrým zásahem brankář hostů. To bylo také vše zajímavé z nedělního večera a Slavia tak i napočtvrté udržela doma čisté konto. Naopak Olomouc po dvou výhrách v úvodu ligy čeká na plný bodový zisk již šest kol.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sesivani vyhrajou 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Po začátku z říše snů se potápíme. Bohužel podle očekávání . Proti Slavii to bude hrozně těžké, ale když nebudem najivní můžem vézt podobně jako z Letné body. Napadá mě příklad v zápase Stoke - Live

Reagovat
honziss

Pěkný zápas. Slávie si výhru zasloužila, podala perfektní výkon. A Olomouc taky chválím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele