1. kolo
03.08.2008 17:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

FK Teplice - České Budějovice 4:0

Jiří Plíšek si odbyl vítězný debut na postu hlavního trenéra Teplic. Nejvíce ho určitě potěšil útočník Jun, který potvrdil střeleckou formu z přípravy a vsítil hattrick. Budějovicím se nedařilo dostávat do koncovky a ze severu Čech vezou debakl.

Domácí favorité na svého soupeře vlétli hned od prvních vteřin a hned ve 5. minutě potrestali chybu budějovické obrany. Doležal z pravé strany odcentroval na zadní tyč, kde osamocený Jun neměl potíže hlavičkou do odkryté branky otevřít skóre. Teplický útočník mohl za pár minut vedení zvýšit, ale střelu zpoza šestnáctky u tyče vytěsnil Kučera na roh.

Severočeši poté zklidnili hru, což sice umožnilo Budějovicím poznat také druhou stranu hřiště, ale přes pozornou obranu se jim dostat nedařilo. Poté, co ze slibné standardky z 20 metrů přestřelil Kovařík, přišel trest v podobě druhého gólu. Verbíř rozehrál roh, pro který si šel brankář Kučera, u míče byl však později jak Klein, který hlavičkou našel Juna. Domácí střelec pak využil nastalého zmatku a podruhé v zápase dopravil míč do branky.

A aby toho nebylo málo, skórovali domácí ještě potřetí. Aktivní Jun vybojoval přímý kop a následně se zasloužil i o roh. Po něm opět zachyboval Kučera, míč vyrazil pouze k Marešovi a ten měl už jednoduchou práci.

Při chuti zůstávali i po změně stran hráči Teplic. Ve 49. minutě vytěžili ze soupeřova rohu brejk, na jejímž konci se Mareš zbavil obránce a nahrál Verbířovi doprostřed vápna, kterého však skvěle vychytal Kučera. Po následném rohu hlavičkoval Rosa, překonal hostujícího brankáře, ale na brankové čáře zachraňoval Kovařík. A Teplice nelenily. Ještě v první desetiminutovce druhé půle našel ve vápně Jun Mareše, ten se kličkou zbavil Hudsona, aby následně orazítkoval tyč.

Aktivita domácích musela přinést odměnu. Ta skutečně přišla v 69. minutě, kdy Marešův centr vyrazil jen pár metrů před sebe Kučera a Jun pohotovou střelu opřel o zem a následně míč přeskočil ležícího brankáře. Po rozehrávce si největší šanci zápasu vybojovali hosté. Sedláček sám proti Belicovi neuspěl, dorážka z chumlu hráčů směřovala do břicha teplického brankáře, a tak Lukáš mohl odehrát na roh. V naprostém závěru ještě Vachoušek vybízel kolmicí Juna, ten přenechal Marešovi, který unáhlenou dělovkou mířil metr vedle levého rohu.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Na utkání budu osobně a snad mě moji kluci nezklamou! Pod mladým šikovným koučem Plíškem nás čeká jako Brno skvělá sezona! Jednička!

Reagovat
smazaný uživatel

Telice budou chtit navazat na minulou sezonu.Sice dobre posilili ae zmena trenera par tydnu pred zacatkem ligy nic dobreho nevesti.Naopak Budejovice pod novym treneram a sazkou na mlade odchovance urcite muzou v tomto zapase jen ziskat.V tomto utkani by mohlo padnout vic jak 2 goly.

Tip: 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

jedině teplice do toho!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Drzim palce Teplicim, ktere nakonec vyhraji zasluhou Juna 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak aspon ten tip over mi vysel.Jinak elan Budejovic byl sestrelen hned na zacatku a pak uz se nedokazali vratit do zapasu.Teplice zaslouzene vyhrali

Reagovat
smazaný uživatel

Tragédie....

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda! Ale není proč se nějak uspokojovat a padat do letargie, musí nám to tak vydržet do dalších kol!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Skurvený zasraný zamrdaný Teplice

Reagovat
smazaný uživatel

A jéje, další zakoplexovanej tupec!

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem:Pánové Matějek, Košec,Teuber rozhodovali zápas Příbram-Brno, toto utkání měli na starosti Pánové Příhoda, Filípek, Mencl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele