14. kolo
17.11.2008 17:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Teplice - 1. FC Brno 1:0

Dohrávka 14. kola Gambrinus ligy svedla k souboji dva týmy, které před sezónou měly pohárové ambice, ovšem doposud se topí ve středu tabulky a nepředvádějí příliš kvalitní fotbalovou podívanou.

V úvodním dějství zápasu na Stínadlech byli jednoznačně aktivnější domácí, kteří poprvé prověřili brněnského gólmana Lejsala ve 4. minutě, kdy ze střední vzdálenosti vystřelil Vachoušek, jehož střela mířila pouze doprostřed branky. První velkou příležitost měli taktéž jednoznačně lepší Tepličtí. V minutě patnácté se totiž protáhl kolem obránce Švejnohy Mahmutovič, který zblízka neprostřelil vyběhnuvšího brankáře hostí. V 17. minutě přišla první akce do té doby neviditelných hráčů Brna, když Střeštík vystřelil z nějakých dvaceti metrů nad. Velmi prořídlé tribuny jednoho z nejmodernějších fotbalových stánků v Čechách si mohly poprvé zařvat gól ve 26. minutě, když Stožický doklepl míč za brankovou čáru po překrásné kombinaci několika teplických hráčů a Mahmutovičem nastřeleném břevně. Pro hosty mohlo být hned v zápětí ještě hůře, neboť osamocený Vachoušek u penaltového puntíku trefil další břevno. Na samotném konci prvního poločasu střílel z hranice vápna Verbíř, který svou střelou trefil v ofsajdovém postavení stojícího Mahmutoviče, a tak byl následný závar před brankou zbytečný.

Do druhého poločasu se pokusil hostující trenér Křeček oživit hru svých svěřenců dvojnásobným střídáním a především náhrada nevýrazného Kuncla aktivním Lirou se mu povedla. Brněnští potvrdili zařazení vyššího stupně hned v úvodu, kdy Střeštík vyslal velmi ostrý projektil, který však nezamířil přesně. Po deseti minutách druhého dějství přišly dvě slepené akce bosenského borce Mahmutoviče. Ten nejprve promarnil krásnou přihrávku "do běhu" od Stožického a následně nezakončil přesně odražený balón z šestnácti metrů. Poté se hra dlouho přelévala ze strany na stranu bez větších šancí či s řadou nepřesností, díky kterým se v 70. minutě dostal ke střele Střeštík, ovšem jeho rána si cestu mezi řadou těl neproklestila. Ospalý druhý poločas poté nenabídl příliš kvalitní fotbalové podívané. Hra chvílemi připomínala tuhý boj o každý centimetr. Poslední šancí, která zvedla diváky ze sedadel, byla ta Marešova z 82. minuty, když zmíněný "plejer" neproměnil dlouhý osamocený úprk na brněnského Lejsala.

Autor: Filip Horký

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0

Reagovat
Frank Lampard 8

Brno dotoho Teplice Dááááááte Brno, Brno... Go go go!

Reagovat
Frank Lampard 8

bída Brno prohrálo

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele