18. kolo
02.03.2009 17:15 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno 2:4

Brno přestřílelo ve skvělém utkání Boleslav 4:2 a připisuje si po Ostravě skalp dalšího týmu s pohárovými ambicemi. Boleslav naopak na jaře prohrála podruhé za sebou.

Brno se bleskově ujalo vedení, když už ve druhé minutě otevřel účet zápasu Zbyněk Pospěch. Odchovanec opavského fotbalu pohotově skóroval z malého vápna po rohovém kopu svého týmu - 0:1.

Domácí kontrovali dvěma nebezpečnými situacemi, taktéž po rohových kopech. Nejprve nebezpečně pálil Mendy, ale jeho střela byla zblokována, a poté se hlavou neprosadil ani Procházka. Boleslav si vytvářela nebezpečné akce a znovu mohla vyrovnat v deváté minutě, kdy střílel Pecka a i přesto, že míč netrefil ideálně, musel Brněnské zachránit skvělým zákrokem Lejsal. Pecka neproměnil ani druhou gólovku, když ze tří metrů nedokázal propálit Lejsala. Festival neproměněných šancí pokračoval dále, když byl ve stoprocentní šanci brněnský autor branky Pospěch, ten nevyužil přihrávku Liry a zblízka napálil míč jen do brankáře Millera. Boleslav se dočkala vyrovnání ve 22. minutě a trefil se Poláček. Ten využil pěkné přihrávky od Papadopulose, dostal se před brněnského Dvorníka a podél gólmana skóroval - 1:1.

V další šanci Boleslavských si Poláček s Papadopulosem vyměnili úlohy a prvně jmenovaný poslal centr na útočníka domácích, který ale hlavou mířil vedle. A když Papadopulos nedal, tak se vzápětí slavilo na druhé straně. Brno skórovalo po trestném kopu Kalivody. Trousil si zpracoval míč a z otočky se z pravé strany prosadil střelou k tyči - 1:2.

Boleslav ihned zkraje druhé půle vybojovala roh, po kterém nebezpečně pálil Papadopulos, ale jeho střela trefila brněnského Švejnohu. A netrvalo to dlouho a Brno šlo do trháku, svůj druhý gól v zápase přidal Pospěch. Švejnoha ostře vypálil a brněnský forvard míč před bránou tečoval do sítě - 1:3. I třetímu gólu Brna předcházela standardní situace.

Boleslav mohla snížit v 65. minutě, kdy střílel mimo Sylvestre, ale dočkala se až o dvě minuty později, kdy se do statistik zapsal Michal Papadopulos. Mendy se uvolnil na pravé straně a poslal přesnou nahrávku před bránu Papadopulosovi, který se nemýlil - 2:3.

Domácí mohli vzápětí i vyrovnat, do míče se opřel Táborský, ale Lejsal výtečným zákrokem zabránil brance. Po Táborském se zkoušel prosadit i Kúdela, ale ani on nevyzrál na brankáře Brněnských, který jeho střelu do středu brány kryl. Pět minut před koncem mohlo Brno znovu vést o dvě branky, ale Šural v postupu tři na jednoho zkazil přihrávku a celou akci zazdil. To ho ale nemuselo příliš mrzet, neboť 89. minuta přinesla další zápis do statistik a skóre se měnilo na 2:4. Živný parádně prošel až ke koncové čáře hřiště a poslal míč před bránu, kde Kalivoda střílel do prázdné.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2.2

Reagovat
smazaný uživatel

ty woe už 2:3 68 minuta

Reagovat
Devil

Pekne Brno!

Reagovat
smazaný uživatel

BRNOOOOOOOOOOOO!!!

Reagovat
cerwi

BRNOOOOOOO gogo do poháru UEFA

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Brno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele