18. kolo
01.03.2009 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - Sigma Olomouc 1:0

Zajímavý první poločas utkání mezi dvěma týmy ze středu tabulky navnadil diváky na pěknou podívanou, která se ke škodě všech přihlížejících ve druhé části nekonala. Domácí tak získali ze dvou jarních kol všech 6 možných bodů a posunuli se tak na šesté místo, právě před Olomouc.

Promrzlí diváci v Chance Aréně viděli v prvním poločase velmi aktivní fotbal od obou soupeřů, což v českých krajích nebývá zvykem. Poslední příchozí diváci ani nestačili dojíst předzápasový párek, když ve 4. minutě využil chytré přihrávky mezi dvěma hostujícími obránci domácí Čížek a krásným obloučkem přehodil vyběhnuvšího gólmana Drobisze. Ani v dalších minutách nepolevovala snaha obou soupeřů o vstřelení gólu, ovšem přemíra snahy velmi často znamenala spoustu zkažených přihrávek. Olomoučtí se do své první velké šance dostali až po čtvrthodince hry, kdy se chytrý Melinhův centr dostal do velkého mlýna v jabloneckém vápně, z něhož ale nakonec Hanáci gól nevytěžili. Nové posile v dresu Severočechů, Čížkovi, jako by byly dva góly ve dvou zápasech málo, a tak se v sedmnácté minutě tlačil po centru mladíka Huadriće do velké příležitosti, kterou ale zakončil nepřesnou hlavičkou. Poté se hra na chvíli uklidnila, přesněji řečeno nadešla obvyklá pasáž nepřesných přihrávek a boje o každý metr prostoru. Z letargie vytrhl příznivce domácích znovu až mladý štírek Haudrić, který elegantně obešel hned dvojici hostujících obránců, krásně přihrál na pravé křídlo, odkud jeden z jeho spoluhráčů vyslal centr, k jehož zakončení se dostal Lafata, který ale tuto stoprocentní šanci totálně spálil střelou do jednoho z bránících hráčů. V závěru poločasu převzali taktovku zápasu olomoučtí, kteří měli hned několik solidních možností, jejichž vyřešení ale bylo po většinou prachbídné. Dokladem budiž úprk Toleského se Štěpánem na jediného domácího obránce, při kterém se první jmenovaný ujal role zedníka, když odevzdal míč lehkým centrem do rukou brankáře Špita.

Naopak druhý poločas se nesl ve znamení velké nudy. Oba týmy jako by se spokojily s rozdělením bodů z prvního poločasu. O zábavu a vzruch se tak musel postarat rozhodčí Hrubeš, který v minutě pětašedesáté dál červenou kartu hostujícímu obránci Rossimu. Ten bez protestů odešel do kabin, a tak přestože se nám nepodařilo zjistit z jakého důvodu mu "zrudlo" před očima, dá se soudit, že se tak stalo po právu. Kromě tohoto karetního vystoupení nebylo v závěrečné pětačtyřicetiminutovce nic moc zajímavého k vidění. 2123 prokřehlých diváků zvedl ze sedaček jenom Čížkův jedovatý centr, který nečekaně mířil mezi tři tyče a zmátl brankáře Drobisze natolik, až míč orazítkoval tyč. Po zbytek poločasu byla i v deseti lidech na trávníku živější Olomouc, které ovšem tato aktivita k ničemu nebyla. Její kombinace většinou narážela na pokaženou finální přihrávku či nepřesný centr, se kterým si pozorná obrana domácích vždy poradila. Jedinou větší příležitostí tak byla ta z 80. minuty, kdy hostující Heidendreich nepochopitelně neodpálil míč a dovolil tak střídajícímu Michálkovi vyslat nebezpečný centr, který pořádně zatopil hanáckému brankáři

Autor: Filip Horký

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sigma 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele