22. kolo
05.04.2009 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - České Budějovice 2:0

Domácí se v kvalitním ligovém utkání dokázali dvakrát probít přes tuhou a donedávna neprostupnou tvrz Budějovic. Díky úspěšným střelcům Pavlíkovi a Černému se tak minimálně na pár hodin posunuli až na 3. místo tabulky.

První poločas nabídl velice pohlednou podívanou. Ti, kdo očekávali neustálé dobíjení hostující tvrze, se sice nezmýlili, ovšem domácím to šlo o poznání lehčeji, než např. v nedávné minulosti pražské Spartě. Jablonečtí těžili ze skvělého pohybu středové řady, ve které navíc vynikal především mladý Bosňan Haurdič či Valenta dobrými individuálními průniky, se kterými si jindy neprostupná obrana kouče hostů Tobiáše nevěděla rady. Především první půlhodinka zápasu se nesla ve velkém tempu, které jakoby ani nepatřilo do současného repertoáru přítomných týmů.

První velkou šanci viděli diváci v Chance aréně v šesté minutě, když Hlouškův centr proskotačil pokutovým územím, v němž se po něm natahovala hned dvojice jeho spoluhráčů, ovšem ani jednomu se nepodařilo míč dostihnout. Hned v zápětí udělal Klapka z bránícího hráče statického panáka a následnou střelou orazítkoval záda hostujícího Leštiny, od kterého zamířil míč do zámezí. Po pár vteřinách se ujal exekuce rohového kopu, jak jinak, Hloušek, jeho centr našel hlavu Štěpána Kučery, který notně protáhl jeho jmenovce a zároveň brankáře Dynama, Pavla Kučeru. Poté se jablonečtí dostávali postupně do mírného tlaku, který však dlouhou dobu nebyli schopni využít pro nějakou vážnější situaci. Jejich záložní řada, skvěle doplňovaná obránci, si sice dokázala dělat ve středu pole v podstatě, co chtěla, ovšem s větší blízkostí vápna hostů se zvětšovala také početnost bránících hráčů a domácí kombinace tak většinou končily na budějovických kopačkách.

Po necelé půlhodince hry však přišel zlomový moment. Hloušek se totiž opět postavil k rozehrávce standardní situace, po níž míč přeletěl všechna vyskočivší těla a orazítkoval tyčku, následně se před opuštěnou svatyní objevil nikým nehlídaný Pavlík a pohodlným zakončením otevřel skóre - 1:0.

Tempo hry po úvodním gólu lehce povadlo, ovšem ani v tuto chvíli si diváci na nudu rozhodně stěžovat nemohli. Svěřenci trenéra Komňackého se totiž stále drali do útoku, navíc i aktivita hostů postupně nabírala na obrátkách, ovšem nevedla k ničemu jinému, než k velkému závaru ve 33.minutě, kdy Sedláček a po něm ještě Stráský dvakrát v rychlém sledu jedovatě vystřelil, avšak jejich projektily zasáhly v obou případech pouze obětavě padající Severočechy.

V začátku druhého poločasu byl k vidění mírný tlak domácích, kteří se pokoušeli ještě navýšit své vedení z prvního poločasu. Po sedmi minutách hry si stejně jako v prvním poločase udělal tentokrát Hloušek z bránícího hráče "dobrý den", rychle se kolem něj obtočil, vyslal prudký centr, který ale Hamoun jen lehce líznul a z nadějné situace tak nakonec nic nebylo.

V následujících minutách naopak převzaly otěže zápasu hostující, kteří se nechtěli spokojit s nepříznivým výsledkem. Jejich snažení vyústilo v 59. minutě v sérii centrů, které sice před brankářem domácích Zichem pořádně zatopily, ovšem k bezprostřednímu ohrožení branky nevedly. Co ale mělo velký ohlas, byla Benátova skákavá střela z prostoru před pokutovým územím, která rozezvučela tyčku domácí svatyně.

Také v následujících minutách byly aktivnější hosté, kteří ale dopláceli na časté chyby v rozehrávce a zbytečné ztráty balónů. Severočeši se začali v tuto dobu zatahovat do defenzivy, když tu se vzal, kde se vzal Hamouz, vyslal z levé strany povedený centr, který jeden z jeho spoluhráčů chtěl hned "z první" vystřelit, což se mu ke štěstí jeho spoluhráče Černého nepovedlo, neboť ten se následně k míči dostal a z pár metrů nedal prudkou střelou brankáři Kučerovi šanci.

Autor: Filip Horký

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele