27. kolo
11.05.2009 17:15 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 0:2

Trápení v táboře ostravského Baníku má další pokračování. V domácím utkání s Mladou Boleslavi totiž prohrál 0:2. Hosté po dnešní výhře stále naopak mohou přemýšlet o zisku druhého místa.

Boleslav začala poměrně zostra a výsledkem byl velmi rychlý gól. Střela Sylvestreho sice ještě v bráně neskončila, jelikož postrádala přesnost, v 7. minutě už ale bylo všechno jinak. Zaváhání dvou domácích obránců dokázal využít mladík Jan Chramosta a přehodil Bučka, jenž už na míč dosáhnout nedokázal. Baník se sice snažil okamžitě s nepříznivým stavem něco udělat, jenže narážel na připravenou boleslavskou obrana, která jej do žádných velkých šancí nepouštěla.

V 24. minutě hosté své vedení málem zdvojnásobili. Po centru Poláčka zakončoval Chramosta, Buček míč neudržel a k dorážce se dostal Jan Kysela. I když se dokázal prosadit, gól platit nemohl pro údajný ofsajd. První příležitost měl Baník až v 31. minutě. Lukeš poslal přízemní centr do šestnáctky, kde jej nezasáhl stoper Rolko a útočník Zeher se tak mohl dostat do gólové šance, jenže míč také minul. I další příležitosti měl prsty mladý slovenský útočník. Míč se po skrumáží odrazil na bránu Millera právě od něj, gól z toho ale opět nebyl.

Také úvod druhé půle měl podobný začátek jako v té první. Na gól tentokrát Boleslav čekala pouhé tři minuty. Svůj talent opět potvrdil Chramosta a podruhé v zápase rozvlnil síť. Sylvestre ještě z vlastní polovinu poslal kolmici mezi obránce, právě 18letý mladík předběhl Neuwirtha a přehodil vybíhajícího Bučka. Už za dvě minuty navíc viděl červenou kartu ostravský stoper Petr Pavlík a svým spoluhráčům tak ještě více ztížil nepříjemnou situaci.

V 52. minutě byli Boleslavští blízko další brance. Sylvestre ale trefil svého spoluhráče Chramostu. Následnou Kyselovou dorážku dokázal vyrazit Petr Tomašák. Řádně prořídlé tribuny příliš mnoho zajímavých situací hráčů Baníku neviděly, naopak Boleslav byla skutečně velmi blízko i dalším brankám. Hrozil především Chramosta, který byl dnes k neudržení. Hned dvakrát jeho příležitosti ale vychytal Buček, v 87. minutě pro změnu trefil tyč.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

2:3

Reagovat
Lahvac-CZ

Baník by už konečně mohl začít hrát, ale moc jim nevěřím. 1:2

Reagovat
Lahvac-CZ

Noo tak dokonce ještě mohli být rádi za tento výsledek a ne třeba za 0:4.

Reagovat
smazaný uživatel

banik neumi hrat fotbal a to zacali tak dobře konecne by mohli vyhrat ale ja jim neverim ,,tip 0-2,,

Reagovat
smazaný uživatel

banik by aspon proti budejovicim vyrat ja jdnou byl na baniku a nad budejovicemi vyhrali 5-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele