13. kolo
09.11.2008 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Brno - Viktoria Plzeň 1:2

Brno doma nestačilo na Plzeň a prohrálo 1:2. Plzeň zaslouženě vyhrála, když ještě několik šancí neproměnila, domácí skórovali až v závěru z penalty. V zápase byly uděleny dvě červené karty.

První větší příležitost měl plzeňský Rezek a jeho střela hned znamenala branku. Gól vypracoval Petžela, který uloupil míč Živnému a Rezkovi poslal míč na zlatém podnose před prázdnou bránu, bývalý sparťanský zakončovatel poté už nemohl nedat – 0:1. Hosté mohli zvýšit své vedení ve 38. minutě, kdy Kolář přešel přes tři hráče Plzně a předložil míč před prázdnou bránu Krbečkovi, ten chtěl balon jen lehce doklepnout do brány, ale toho využil brankář Lejsal a zázračným skokem míč chytil. Poločas tak skončil za stavu 0:1, když Brno ani jednou nevystřelilo na bránu.

Plzeň navázala na trend zahazování tutovek z první půle v 66. minutě. Po kiksu brněnské obrany postupoval na Lejsala Petržela, udělal brankáři kličku, ale místo brány poté trefil pouze tyč. O deset minut později se své šance dočkalo také Brno. Po centru hlavičkoval Došek, míč ještě přizvednul obránce a Ticháček vyškrábával míč na roh. Druhý gól Plzně přišel v 83. minutě a vsítil ho Jiří Mlika. Mlika po špatném ofsajd systému Brna postupoval sám na Lejsala a počínal si jako zkušený mazák, když ránou pod nohy gólmana zakončil – 0:2. V 85. a 87. minutě přišly dvě červéne karty, každá na jedné straně. Tu první dostal za faul na půlce domácí Švejnoha a tu druhou potom Trapp z Plzně, který fauloval v pokutovém území a daroval tak domácím penaltu. Tu v 88. minutě zkušeně proměnil Tomáš Polách, když poslal brankáře na opačnou stranu, ovšem Brno další gól nepřidalo a prohrálo doma s Plzní 1:2.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
milan78

0:2 až jsem brňák, tak brno prostě na víc nemá, mají velký oči.., pokud plzeň bude vyčkávat, po poločase 0:0, domácí publikum bude pískat, nervozita se přeleje na kopačky domácích a plzeň se snadno ujme vedení a v 90 minutě pojistí na 0:2, tipuju, že většina domácích fotbalistů už to v rodiném kruhu ošéfovalo a vsadilo si na svoji prohru dostatečný ranec

Reagovat
smazaný uživatel

@milan78 co ti je to si vsadili na svu prohru ti se zajebavas alebo co?

Jas som z Macedonska ale viem ze zitra Brno vyhraje i to 2:0

Forca Brno

Reagovat
milan78

sice ti skoro nerozumím, té madaroslovenštině.., ale to je má vize jak to dnes bude na trávníku vypadat, kdybych si byl 100% jistej vsadím na to vše co můžu.., kurz 4 nádhera.., navíc tu dva roky po sobě plzeň vyhrála a to se slabším celkem než nyní má

Reagovat
milan78

jo a podle toho klesajícího a na brno stoupajícího kurzu tipuju, že nejsem jedinej, kdo to tak vidí

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Milan78

Reagovat
smazaný uživatel

Prepac ale ja som ziviel na slovensku a teras zivim v macedonsku to je muj problem se jaezykem ahahah.

Diki

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele