28. kolo
17.05.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Brno - FK Teplice 1:1

Severočeský tým sice začal lépe, jinak se však v zápase ofenzivněji prezentovali domácí, kteří hráli v uvolněnějším tempu. A tak až nebeská spása pomohla Teplicím alespoň k remízovému bodu.

Tepličtí začali aktivně a hned ve druhé minutě měl blízko k brance Rosa, který využil chyby Bureše k hlavičce do odkryté branky, kterou však přestřelil. Na druhé straně se po deseti minutách mohl prosadit Živný. Po centru Polácha se ocitl před Grigarem, který ale dobře zmenšil střelecký úhel a míč vyrazil.

Obrázek hry jasně dokumentoval, kdo má větší motivaci ke vstřelení gólu. Brno ovšem poctivě bránilo a soupeř se tak do šancí dostával jen ztuha. A tak se ke gólovým příležitostem na konci poločasu dostali opět Brněnští. Jenže hlavička Doška branku netrefila a Švejnohův pokus po centru Polácha vytěsnil parádním zákrokem nad břevno Grigar. Díky němu tak Teplice šly do šaten s šancí tříbodového zisku.

Druhá půle přinesla konečně i gól, nutno říct, že zaslouženě pro Brno. Polách rozehrál přímý kop, na který si naskočil Živný, a i když si Grigar na míč citelně sáhl, vyrazit ho již nedokázal. Nudný poločas mohl dvacet minut před jeho koncem ošperkovat druhý gól domácích, když se skvěle do vápna probil Kalivoda a stoprocentní šanci měl Rabušic, který ale z osmi metrů přestřelil snad o stejnou vzdálenost.

Překvapit domácí tak mohl Hesek, jehož hlavička užuž směřovala do branky, ale výborný Bureš míč zachytil. Ale ani Brno nechtělo rozhodnout před závěrečným hvizdem. Došek v gólové pozici nechal hlavičkou vyniknout pouze brankáře zklamaných Severočechů. Brněnský útočník se tak musel chytat za hlavu v poslední ze tří nastavovaných minut. Po chybě jednoho z obránců propadl Rosův centr k Heskovi, který neměl problém dotlačit míč do branky. Brno tak prodlouží svou sérii bez domácí výhry nad Teplicemi o další rok.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

i když jsem teplčák tak teplice hrají venku strašným systémem, ale na Brno docela umí zahrát a povzbuzeni postupem do finále poháru tak 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele