20. kolo
08.03.2008 17:00 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín poprvé na jaře vyhrál

Také v druhém sobotním utkání padly čtyři góly. Tentokrát se už ovšem vítěz našel. Zlín si poradil s Plzní 3:1 a vůbec poprvé na jaře bodoval. Minimálně do neděle se tak posune v tabulce na osmou příčku.

Domácí fotbalisté byli od počátku značně aktivnější. Nejprve hlavičkoval po centru mimo území tři tyčí Zbožínek, všechny zlínské fandy ovšem potěšil už v 11. minutě David Šmahaj. Český středopolař se trefil přesnou ranou pod břevno. Hra bohužel po rychlém gólu značně uvadla. Šance na vyrovnání Plzni navíc zbytečným vyloučením snížil útočník Adam Varadi. Ten viděl červenou kartu za zbytečně oplácení poté, co jej poslal k zemi Miroslav Penner.

Zlín se snažil co nejrychleji zužitkovat svou početní výhodu a vstřelit gól, což se mu nakonec ještě v první půli podařilo. Ve 43. minutě po rohovém kopu Šmahaje usměrnil hlavou balon do plzeňské sítě Zúbek.

Hra se na úvodu druhé půle přelévala ze strany na stranu a byla plná emocí. Rozhodčí Hrubeš dokonce vykázal hostujícího trenéra Levého na tribunu. Z té za pár vteřin viděl také jediný gól svého mužstva. Na svědomí jej měl Petr Trapp. Ten se nejlépe zorientoval ve vápně a dorazil balon za záda Baránka - i když s velkým přispěním teči domácího Zdeňka Kroči, kterému byl také gól přiznán jako vlastní.

Jenže uběhly tři minuty a skóre se měnilo znovu, opět se do listiny střelců zapsal Kroča, tentokrát na "správné" straně. Zlínští se opět prosadili po rohovém kopu, domácí obránce se trefil po Šmahajově centru. Diváci viděli také druhou červenou kartu. Po faulu ve středu hřiště viděl druhou žlutou kartu Penner a musel se předčasně poroučet do sprch. Poměry sil na hřišti se sice vyrovnal, ale Plzeň s nepříznivým stavem už nic udělat nedokázala, a proto odjíždí s prohrou 1:3.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zlín!!!! konečně...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele