11. kolo
28.10.2007 17:00 CET
4 : 1
(2:1)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - SK Kladno 4:1

Sparťané si v dnešním utkání s Kladnem spravili chuť po sérii nepovedených výkonů v lize a také odčinili ostudnou porážku s Curychem v Poháru UEFA. Domácí již od deváté minuty prohrávali, ale do konce poločasu stihli skóre ještě otočit. Vítězství potvrdili po změně stran dalšími dvěma brankami. Sparta se díky vítězství 4:1 posunula na průběžné třetí místo a na čelo ztrácí pět bodů.

Sparťanům vstup do zápasu vůbec nevyšel. Po opatrném začátku přišel v deváté minutě šokující úder kladenských fotbalistů. Hosté zahrávali přímý kop, nacentrovaný míč doletěl k Pavlu Bartošovi a ten jej hlavičkou usměrnil do brány Grigara. Domácí fanoušci reagovali na úvodní gól pokřikem: "My chceme Spartu". O čtyři minuty později se Kladno dožadovalo penalty, když sprintujícímu Semerákovi v malém vápně vypíchnul míč Brezinský. Rozhodčí Jílek však protestu nevyhověl. Sparťané si v dalších minutách dokázali vytvořit několik brankových příležitostí a vyrovnávacího gólu se dočkali ve 38. minutě, kdy Karol Kisel tvrdou střelou překonal brankáře Pavlíka. Tato branka domácí fotbalisty hodně nabudila. Do konce poločasu ještě stihli vstřelit další branku zásluhou Zdeňka Pospěcha a rázem to bylo 2:1 pro Spartu.

Po změně stran ovládli hru úřadující mistři ligy. Další gól přidali v 74. minutě, kdy Kisel poslal centr před bránu hostujícího mužstva a míč skončil u zcela volného Libora Doška, jenž lehce obhodil brankáře Pavlíka. Autor branky na 3:1 se mohl dočkat i svého druhého střeleckého zápisu. Deset minut před koncem zápasu se Došek totiž ocitl ve dvou velkých šancích, první mu vychytal brankář a v druhé minul bránu. Domácí pak v poslední minutě utkání upravili skóre na konečných 4:1 brankou Slepičky.

Autor: David Křížka

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HOST*lenny

Sparta si zastrili...4:1

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

hustý

Reagovat
HOST*

SPARTA FUUUJ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele