13. kolo
12.11.2007 17:15 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - Bohemians 1905 3:1

V dohrávce 13. kola nejvyšší české soutěžě se v malém pražském derby střetly týmy Sparty a Bohemians 1905. Letenští do zápasu vstupovali jako velcí favorité a svou roli potvrdili, když vyhráli 3:1. Domácí opět dokázali, že momentálně nemají se střílením branek problémy. Sparta je druhá se stejným bodovým ziskem jako Teplice, oba týmy na vedoucí Slavii ztrácí čtyři body.

Sparťané hráli od prvních minut lépe a obrana soupeře často nevěděla kam dřív, přesto první větší šance přišla až po půlhodině hry. Ale hned skončila gólem. Kisel šel do souboje s brankářem Bohemians Sňozíkem, míč se dostal k mladému Zemanovi a ten z první napáli balon v obtížné pozici přesně k tyči. Bránící Marek už gólu nedokázal zabránit. Sparta se tak ujala vedení 1:0.

Další větší šance přišla až ve druhé půli a byla opět gólová, jelikož Horváth úspěšně zakončil ze značky pokutového kopu. Penalta se kopala za faul brankáře Sňozíka na Doška, ten se dostal do úniku, kdy postupoval sám na branku a brankář Bohemians ho podrazil, sám později přiznal, že se jednalo o jasný pokutový kop. Míč si postavil již zmiňovaný Pavel Horváth a nekompromisní ranou do pravého horního rohu penaltu proměnil - 2:0.

Po hodině hry pálil nejprve Došek a dorazit se snažil Kisel, ovšem balon nakonec poslal příliš vysoko a nevyužil tak možnost vstřelit branku týmu, ve kterém hrával. V 70. minutě byl v jasné šanci Kulič, ale nepochopitelně trefil pouze brankáře, ovšem ještě v téže minutě zvýšil na 3:0 Libor Došek. Horváth nacentroval do šestnáctky, Došek předskočil všechny protivníky a nekompromisně zakončil. Neškodní Bohemians i přesto, že prohrávali už o tři branky, dokázali alespoň korigovat, když se stejně jako Došek, tedy hlavou, prosadil útočník Ordoš. V závěru ještě mohl Spartě vrátit tří brankové vedení kapitán Pospěch, ovšem Sňozík kryl.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*lenny

3:1

Reagovat
HOST*Blaza

Sparta je po Uefe velmi rozjeta a proti Bohemce to bude pro spartu jako malina tedka se Spartu bude velice tezce porazet vsazim na +2,5

Reagovat
HOST*

1:6..Bohemka..

Reagovat
HOST*

Sparta nema ani fanousky

Reagovat
HOST*

sparta smrdí hownama ....matušovič neumí vubec nic ...nejvetsí lempl co znám ...

Reagovat
HOST*Bleed

leda v tom případě, že by si neznal sám sebe...

Reagovat
HOST*

0:5 góly: Horváth vlastní, Řepka vlastní, Kulič vlastní, Abrahám vlastní a Kisel vlastní

Reagovat
HOST*X-fire

Tvoje narození byl asi taky takovej "vlastní gól".

Reagovat
smazaný uživatel

Ač zapřísáhli odpůrce Sparty musím uznat, že Bohemka nemá šanci. Musela by zahrát ještě líp než se Slavií a sparta by se musela vzpomenout na zápas s Budějovicema. Ale protože věřím na zázraky tak tip 1:1

Reagovat
HOST*Blaza

Zazrak se asi neuskutecnil

Reagovat
HOST*smrt_sparte

tenhle zapas byl az moc cejtit rybinou

Reagovat
HOST*lacopaco

ale od tím pádem od brankáře Bohemky, kterej sám přiznal že byla penalta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele