29. kolo
10.05.2008 15:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta doma nestačila na Baník a zahodila titul

Pražané po druhé za sebou doma ztratila všechny body a titul již není v jejich rukou. Střel vyslala Sparta přemnoho, ale méně než polovina mířila mezi tři tyče. Baník odehrál skvělou partii a drží třetí příčku.

Sparta se samozřejmě ihned hnala do útočení, první nebezpečnou střelu však vyslala až ve 23. minutě. Matušovič se postavil k přímému kopu z pětadvaceti metrů a střelu zatočil nad zdí nad branku, míč se otřel o horní síť. Po půlhodince hry mohl skórovat Kulič, když mu skvěle přihrál Kolář. Sparťanský útočník se kličkou zbavil Bolfa, poté však uspěchal střelu a míč proletěl dva decimetry od pravé tyče. V 35. minutě se mohla pískat penalta za ruku Hainaulta. Sudí zapískal pouze přímý kop A Otepkův prudký centr nedokázali hosté využít. Na druhé straně mířil ve vápně jen kousek mimo křižnou střelou Slepička. A tak přišel trest! Lukeš vystihl moment pro přihrávku na Otepku, který díky pozdnímu postřehu Sivoka nestál v ofsajdu, s míčem doběhl až k brankáři Grigarovi a našel mezeru mezi jeho nohama.

Druhý poločas začal pro Spartu jako nejhorší noční můra. Ve 48. minutě se po akci na pár dotyků dostal k míči Bystroň, nahrál Svěrkošovi, ten se uvolnil a střelou z vápna ke vzdálenější tyči pokořil Grigara. Pražané však nepřestali bojovat, Kulič se po narážečce dostal ke střele zpoza vápna a Vašek skvělým zákrokem vyrážel na roh. Po další akci se do vápna řítil Kadlec, zezadu ho postrčil Bystroň a Sparta kopala penaltu. K té se postavil Horváth a bez problémů snížil, když poslal Vaška na druhou stranu a sám zamířil přesně k tyči. Baník se poté snažil, ale Sparta s výsledkem rozhodně spokojena být nemohla, byl tak k vidění svižný fotbal s emocemi a bohužel i chybami rozhodčího. Nejprve skvěle Lukeš nahrál do vápna Svěrkošovi, který v pádu mířil z osmi metrů jen do boční sítě. Sparta se pak dostávala do zakončení velmi rychle, ale všechny střely mířily decimetry vedle. Obstřelování Vaškovy branky Matušovičem, Holendou, Slepičkou či Kladrubským sice vlévaly do žil domácích fanoušků naději, ale hostující brankář byl prakticky bez zákroků. Rozhodnout mohli hosté v 89. minutě. Ležící Kadlec nemohl svým spoluhráčům pomoci, ale Baník po průniku do vápna akci překombinoval a Hušek odkopl. V nastavení byl vyloučen Lukeš, po druhé žluté se musel odejít ze hřiště. Přesto se za pár chvil radoval, Sparta během pěti minut nastaveného času, z nichž se však hrály sotva dvě, nic nevymyslela.

Pražané rychle opustili hřiště a zmizeli v útrobách stadionu, Baníkovci naopak slavili dlouho se svými fanoušky důležitou výhru.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím, že Baník napodobí moravské kolegy z Brna a uhraje na Letné dobrý výsledek, tzn. minimálně bod ! Takže jedem Baník !

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta se trapí bude rada že uhraje bod..ale větší naděje bych dával Baníku..

Reagovat
smazaný uživatel

sparta se trapi???

Reagovat
smazaný uživatel

torress proč se Sparta trápí? si se díval na jinej sport,že jo? 1:0 MISTŘI

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ale tam nad bohemkou 2x vyhrala..a to tak tak 1:0..a na brnem dokonce prohrala..věřím baníku

Reagovat
smazaný uživatel

banicek vyhraje doufam aspon 1 0

Reagovat
smazaný uživatel

Baníku věřím. 0:3 Baník is my life!

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chce banik hrat pohar uefa musi zvitezit.A sparta pokud chcebyt mistrem musi zvitezit take bude to pikantni a hlavne pekny zapas.Banikovske kecy , ze jim o moc nejde nejsou na miste,protoze majitel baniku rikal ze banik s takovym kadrem musi hrat pohar uefa takze tlak tam je urcite stejny jako u sparty.

Reagovat
smazaný uživatel

věřím že baník na spartě vyhraje

Reagovat
Devil

Kurva aby jednou rozhodci tem č...... ze Sarty nepomohl.Co to foukl v tom vapne debilek.

Reagovat
smazaný uživatel

Fuck off BANÍK

Reagovat
smazaný uživatel

ale naštvalo mě že baník už ke konci jenom zdržoval..sem od někoho čekal že bude hrat až do konce..

Reagovat
smazaný uživatel

Prej o nic nejde to ten majitel musel být pomýlený nějak , vyhrát nad Spartou je povinost sezony a povedlo se není co bych dodal... a o rozhodčích ? kazit nedělní náladu si nebudu...

Reagovat
smazaný uživatel

zápasy s Brnem a Baníkem se totiž nedaly koupit za kapříky.....

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už se Spartě dlouho nestalo, 2x po sobě doma prohraje a ještě k tomu s Brnem a Ostravou, to se dějí věci ! Šance na titul je už v prachu, nyní už to Slavia podruhé nepustí a navíc stačí už jen krůček. Ostatně letos by si Sparta titul ani nezasloužila. Takže bravo Baník !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele