25. kolo
13.04.2008 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:0

Pražané odehráli skvělý zápas, v němž libereckým hráčům prakticky nic nedovolili. Počet šancí by však měli zúročit ve více než jeden gól. Severočeši po skvělém vstupu do jarní části sezóny prohráli podruhé zasebou.

Přes počáteční větší aktivitu domácích se do první vyložené šance dostali Liberečtí. Kerič využil Dortova pasu k rychlému brejku, centrem našel ve vápně Frejlacha, který však v souboji se samotným Vorlem prohrál. Poté se do šancí dostávala hlavně Slavia, jako velký problém se však jevila koncovka. Ve čtrnácté minutě Hubáček našel Střihavku, který však ve skvělé pozici nedokázal míč zpracovat, následný roh hosté ubránili. Do další šance dostal Abrahama Dřížďal, který se vydal na útočnou cestu, kterou zakončil přihrávkou na slávistického záložníka, jenž mířil jen nad. Územní převaha domácích vyústila ve 36. minutě v šanci pro Blažka, ten po přihrávce Černého rozjásal fanoušky z hlavní tribuny, kteří viděli rozvlněnou síť. Bohužel pro ně se to jejich útočníkovi povedlo ze špatné strany.

Od počátku druhého poločasu bzlo vidět, kdo tři body nutně potřebuje. Jenže k čemu byl Slavii nápor, když se úspěšnost koncovky rovnala nule. Domácím to však pramálo ubíralo na snaze a gól prostě přijít musel. Stalo se tak po sledu třech gólových šancí během tří minut. Nejprve Bílek odvrátil Pudilův centr pouze k Dřížďalovi, který zpoza vápna mířil vedle pravé tyče. Poté Blažek hlavičkoval pouze do Zlámala, když ho přesným centrem našel Černý. Nakonec dobře hrající Pudil dokázal před branku nasměrovat prakticky ztracený míč, jeho centr zblokoval Zlámal, ale ke střele se dostal Šenkeřík a osamocen ve vápně tak mnoho práce neměl.

O pár minut později mohl stejný hráč i zvýšit, ale Hubáčkův centr usměrnil jen do náruče libereckého brankáře. I nadále pokračovaly "šance" Šenkeříka, ale penaltu už soupeři Slavie nemůžou brát jako za přímé ohrožení branky. Po Hudsonově faulu na Černého totiž míč poslal mimo bránu a za protesty vyfasoval žlutou kartu. I tak si Slavia připsala důležité tři body a drží krok se Spartou, která stále vede díky skóre.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fansím Liberci,ale titul přeji Sláviii.Zapeklitá situace-asi bude remíza,což je jediný výsledek,který nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Slávku není jiná cesta než výhra. Situace je vážná a pokud nevfyhrají, může být ještě hůř. Liberec se v poslední době zvedá, venku taky umí, takže to moc jednoduché nebude. Ale snad se Slavia poučila ze zápasu s Plzní a půjde na to od lesa. Budu držet palce ! Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud slavie nevyhraje bude to hodně špatné. Ale snad si to vyřikali a zapoměli na zapas v plzni.Pokud chce titul msí vyhrát. Přal bych jí to.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že Liberec nějaký bod udělá!!! 1:1 věčně druhý!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle zapas rozhoduje o titulu .. sparta na kladne prohraje , slavia porazi liberec, dostane se do trháku 3 bodu, o ty prijde, ale zauraduje opet liberec a v poslednim kole kdyz slavka jenom remizuje doma s jabloncem, tak liberec porazi doma spartu a slavka vyhraje o bod ligu

Reagovat
irik

kdo ze to kopal tu penaltu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to 3 body pro Slávku, ale výsledek mohl vypadat lépe. Ty penalty jsou pro ně v posledních dvou týdnech opravdu prokletím. Nejdůležitější ale je, že se vyhrálo a stále je stejný počet bodů s rivalem z Letné. Překvapilo mě nasazení Vorla místo Vaniaka. Jinak se jede dál a titul se blíží !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele