25. kolo
12.04.2008 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 1:0

Fotbalisté Olomouce zvítězili po nepříliš kvalitní podívané 1:0 nad Plzní díky proměněné penaltě Onofreje. Domácí se po tomto zápase aktuálně dostali na deváté místo. Svěřenci hostujícího kouče Stanislava Levého se nadále utápí v krizi.

První poločas nabídl průměrný fotbal. Diváci se na Andrově stadionu dočkali vážnější šance až v 24. minutě, kdy plzeňský Varadi mířil těsně nad. O několik minut později ale udeřili Hanáci, když rozhodčí zápasu Mikel nařídil penaltu po faulu na Onofreje. Ten se i zhostil penalty a přízemní střelou poslal míč do brány Krbečka. Svěřenci kouče Martina Pulpita tak vedli od 27. minuty 1:0. Sigmu očividně gól povzbudil a pokračovali tak v útočném snažení. Již v 39. minutě jsme byli svědky prvního střídání v utkání. Ze hřiště odešel hostující Sylvestre, jenž nepodával dobrý výkon a navíc mu hrozilo vyloučení. Nahradil ho Borek. Tři minuty před koncem prvního dějství hry mohli zvýšit své vedení hráči Sigmy. Do přečíslení se totiž dostali Hubník s Janotkou. Prvně jmenovaný poslal ostrou střelu na plzeňského brankáře, ten však jeho pokus úspěšně vyrazil. První pětačtyřicetiminutovku vyhráli domácí díky brance Onofreje.

Po změně stran byli aktivnějším týmem opět Hanáci. V 52. minutě napálil ze třicetimetrové vzdálenosti Kazár břevno a míč se pak ocitl u domácího Hubníka, jenž se nacházel v ofsajdové situaci, přesto po písknutí rozhodčího balón dorazil do sítě. Za tento prohřešek mu Mikel udělil žlutou kartu. Hodně blízko k vyrovnání byli Plzeňští v 64. minutě, kdy využil mezery v obraně soupeře a běžel s míčem do pokutového území Varadi, ale na poslední chvíli jeho pokus zneškodnil olomoucký obránce Škerle. Domácí se potom zatáhli do obrany a pánem na hřišti byl hostující celek. Domácí se ale přesto zmohli na další útočnou akci, která nastala čtvrthodiny před koncem ligového duelu. Randa nacentroval míč do pokutového území k dobře postavenému Buenovi, ale ten ze tří metrů trestuhodně přestřelil bránu. Další a poslední velkou příležitost k vyrovnání měli Západočeši. Po zahrávaném rohovém kopu bylo před olomouckým brankářem Drobiszem velmi dusno, útočící hráči se snažili dokopat míč za brankovou čáru, ale mezitím rozhodčí odpískal faul na gólmana. V úplném závěru si mohli vedení pojistit fotbalisté Olomouce, kdy Hořava mířil z 16 metrů, ale jeho střelu vyboxoval Krbeček. Sigma v nezáživném utkání nakonec uhájila těsné vítězství 1:0.

Autor: David Křížka / onlajny.cz, idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele