2. kolo
12.08.2007 20:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Teplice - FK Jablonec 97 1:0

Duel mezi Teplicemi a Jabloncem dlouho neukazoval, že by se jednalo o severočeské derby. Skóre sice již v 15. minutě otevřel kanonýr Fenin, ale o chvíli později byl vyloučen jeho spoluhráč Rosa. Nudný první poločas napravilo pár povedených šancí z druhé půle, oba brankáři však již nedovolili soupeři skórovat. Teplický trenér Rada se může jen modlit, aby mu neodešel Martin Fenin, který zatím obstaral všechny góly jeho týmu v lize.

Od prvních minut bylo na Feninovi vidět, že chce dát gól. Po pár nedokončených akcích odcentroval Doležal, Fenin si skvěle naběhl a hlavičkou nedal brankáři šanci. Ve 21. minutě si Rosa nechal dát zbytečnou druhou žlutou a musel předčasně do sprch. Poté se hra propadla do podprůměru, kterou kouskovaly ještě časté fauly. Teplice nepřipustily snad ani náznak akce početně zvýhodněnému soupeři, naopak Verbíř se postaral o několik žlutých karet pro soupeře. To však bylo vše, domácí šli do šaten s gólovým náskokem.

Druhý poločas už sice přinesl zlepšenou hru hostí, přesto šanci na zvýšení promarnil v 58. minutě aktivní Verbíř. Po nacvičeném signálu se dostal až moc blízko brankáři Špitovi a míč letěl těsně nad. Špit neměl klidu ani poté. Nejdříve konečky prstů vytáhl na roh střílený centr Doležala, pak mohl jen děkovat nepřesnosti Koukala, který dostal skvělou přihrávku od Verbíře a v dobré pozici minul o metr. 70. minuta přinesla první gólovku pro hosty. První střelu zblokoval Lukáš, dvě dorážky výtečně zneškodnil brankář Slavík. Šance na domácí bránu začaly přicházet častěji, ale pokus Nulíčka zblokoval Klein a Fukalův přímý kop letěl těsně vedle pravé tyče. Slavík byl nepřekonatelný, zákrok kola předvedl v 83. minutě proti výborné křižné střele Valenty. V nastaveném čase si již Teplice výsledek zkušeně pohlídaly a i podruhé se radují z vítězství.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele