12. kolo
04.11.2007 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Tescoma Zlín 0:1

Zlín překvapivě zvítězil v Mladé Boleslavi. Pro domácí to byl nešťastný zápas, měli více ze hry, nespočetně mnoho brankových příležitostí, ale nikdo z nich nedokázal vyzrát na bezchybného brankáře hostí Víta Baranka. Zato Moravané využili jednu z mála šancí, a tak si díky pozornému Liboru Žůrkovi připisují do tabulky další tři body a po dvanácti kolech mají nashromážděno šestnáct bodů stejně jako jejich dnešní soupeř.

Domácí vstoupili do utkání velice aktivně, vytvářeli si několik zajímavých brankových příležitostí, ale ani jedna z nich neskončila v síti. Nejblíže k brance domácích byl jako první Vaněček, který nedokázal přehodit vybíhajícího zlínského brankáře Baranka. V osmnácté minutě byl střelecký pokus Marka Matějovského zblokován spoluhráčem Táborským, který střílel z místa pokutového kopu, ale jeho střela byla neúspěšná. O šest minut později se k další příležitosti dostal Holub, jenž mířil těsně vedle hostující branky. To byly nejvážnější šance svěřenců kouče Zdeňka Ščasného v první půlhodině hry. Zlín se dostal ke slovu až v 26. minutě, kdy rychlonohý Žůrek sprintoval sám na bránu, ale Kysela ho dostihl a poté mu sebral míč. O pět minut později hosté zasadili těžkou ránu v podobě vstřelené branky do mladoboleslavské sítě. Zlínský gól padl zničehonic. Libor Žůrek potrestal hrubou chybu Rolka a najednou posílá svůj moravský celek do vedení. I přes inkasovanou branku domácí nadále útočili a snažili se o vyrovnání. Největší možnost vyrovnat měl dvě minuty před koncem prvního poločasu Táborský, jenž přestřelil soupeřovu bránu. A tak Zlínští jdou do šatny za stavu 1:0. V prvním dějství hry měli nejvíce ze hry jednoznačně domácí fotbalisté, hosté hrozili z rychlých protiútoků.

I po změně stran měli domácí nejčastěji míč na svých kopačkách. Středočeši si dokázali vypracovat hned několik vyložených šancí. Ale scházela jim koncovka. Největší příležitost ke srovnání přišla v 67. minutě, kdy hostující Baranek parádně vychytal střelu Mendyho. Matějovský a spol. se stále tlačili a tlačili do útoku, ale jejich tlak ztrácel efektivitu. Několik minut před konečným hvizdem rozhodčího Kociána se domácí tým dovolával penalty, když Matějovský vyslal přihrávku do vápna Kalinovi a ten byl faulován, ale Kocián zůstal klidný. To byl poslední podstatný okamžik, který mohl promluvit do konečného skóre utkání. A tak fotbalová Tescoma si překvapivě odváží všechny tři body na Moravu.

Autor: David Křížka

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*s.a.f.c

Rad bych veril ze si s boleslavi neaký bod privezem ..ale po tech predchozích výkonech,a soucasne forme domacích.fakt newim newim...mozna po haluzy ..bod

Reagovat
HOST*s.a.f.c

tak vezem vsechny tri !!!!!!!!! RESPEKT!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele