29. kolo
10.05.2008 15:00 CET
0 : 2
(?:?)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:2

Slavia se vrací na první místo, když v Boleslavi bez větších problémů hlídala brzké vedení, které v druhém poločase pojistil dobře hrající Belaid. Rozhodčí ukřivdil Boleslavi, když neuznal regulérní gól, přesto se Středočeši tabulkou nepropadnou.

Od prvních minut byl vidět atraktivní rychlý fotbal. Slavia měla převahu hlavně díky přesným přihrávkám zkušeného Šmicera. Sešívaným navíc pomohla proměněná hned první gólovka. Po brejku odcentroval do vápna Belaid, Toleski si seběhl na malé vápno a hlavičkou otevřel skóre. V další šanci byl Šenkeřík, když se po brejku dostal ke střele na hranici vápna, ale míč netrefil ideálně a Millera ani nevystrašil. Boleslav nedokázala přejít z obrany do útoku, Slavia se tak mohla soustředit na útok. Oba týmy se hlavně snažily nedělat zbytečné chyby, to se projevilo na střelách, kterých bylo opravdu poskrovnu.

Druhý poločas přinesl aktivnější hru domácích, ale žádnou svou šanci nedokázali dotáhnout do konce, a tak se z pojišťujícího gólu mohla radovat Slavia. Šmicer našel Šventa, který odcentroval na volného Belaida a ten do odkryté branky neměl problém zakončit. Domácí sice nepodávali žádný odevzdaný výkon, ale každý centr do vápna byl lehce odvrácen. Plný boleslavský dům tak po druhém gólu dlouho neviděl prakticky žádné šance. Jedenáct minut před koncem udělal velkou hrubku rozhodčí, když neuznal boleslavský gól kvůli údajnému ofsajdu. Sedláček sice stál za Vaniakem, ale do akce nezasáhl, navíc přihrával slávistický Krejčík. Rozhodnutí odmítl dvě minuty před koncem Švento, jenž netrefil z úhlu odkrytou branku. Hned z protiakce prověřil Rajnoch Vaniaka, který uspěl - vyrazil na roh. V nastaveném čase ještě z dobré pozice přestřelil Sedláček.

Slavia se díky vítězství a domácí prohře Sparty vrátila na čelo tabulky a k titulu už jí chybí jen krůček - doma alespoň remizovat s o nic nehrajícím Jabloncem.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to těžké, ale věřím, že Slavia zaboduje. Boj o titul nekončí, když bude dobrá konstelace, tak ... Slavia do toho !!! Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

no Slavii se teďka moc nedaří..a Boleslva jede..ikdyž sem slavista tak si myslím že vyhraje boleslav

tip:1:0

Reagovat
smazaný uživatel

a sakra:0:1

Reagovat
smazaný uživatel

mlada boleslav drzi serii vitezstvi a tu ji slavie neprerusi

Reagovat
smazaný uživatel

antislávisti 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Držím palce Mladé Boleslavi, protože Pražáky nesnáším, takže můj tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera, paráda, bravo, ... !!!!!!!!!!!!! Je to na konci ligy jako na houpačce, najednou je zase největším a už definitivním adeptem na titul Slavia !!! Teď už to dopravdy dopadne !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele