17. kolo
17.02.2008 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:1

První zápas bez Matějovského sice Boleslav neprohrála, rozhodně však nepodala dechberoucí výkon. Jablonec překvapil aktivní otevřenou hrou a minimálně bod si zasloužil.

Hned první šance znamenala gól. Ve vápně byl faulován Kalina Homolou, exekutorem penalty se stal Rajnoch, který dělovkou zamířil doprostřed branky, Špit tak musel od pravé tyčky dojít vylovit míč ze sítě. Zápas moc vzruchu nepřinášel, pozdvižení přišlo v 17. minutě, když Mendy vrazil ve vlastním vápně do protihráče. Jak hosté, tak diváci věděli, že rozhodčí byl mírný, když nechal pokračovat ve hře. Přes větší aktivitu hostů měli blíže k dalšímu gólu hráči Boleslavi. Špit v poslední chvíli zabránil Kalinovu centru, aby se dostal na kopačku Mendyho. Jablonec se do vyložených šancí nedostával kvůli dobrému výkonu domácí obrany, nedokázal tak zúročit svou převahu. Hostující brankář ještě v závěru poločasu jednou prokázal skvělou četbu hry, tentokráte vyhrál souboj s Kyselou a míč odkopl do bezpečí.

Snaha o vyrovnání pokračovala i na začátku druhé půle. Hamouz poslal nepříjemnou přízemní střelu, kterou s obtížemi vyrazil Pižanowski. V další šanci byl Eliáš, který v té chvíli pobýval na hřišti tři minuty. Obešel si dva domácí hráče a centr poslal tak šikovně, že nechybělo mnoho a Rajnoch si připsal druhý gól, tentokrát by z něj moc velkou radost neměl. Vyrovnání přesto nakonec přišlo. V 65. minutě se prosadil v hostujícím týmu hostující Tomáš Necid, který využil Žofčákovi střely do břevna, jež se odrazila přímo k němu. Vrátit domácím vedení mohl Řezníček, ale ráznou střelou z úhlu vzdálenější tyč minul. Otočit výsledek mohl Necid, když si precizně zpracoval Žofčákův pas. Střela ze šesti metrů se mu ovšem hodně nepovedla, a jablonecký hráč se tak jen chytal za hlavu. V 89. minutě ještě hlavičkoval domácí Holub, dobře chytající Špit ale dokázal střelu vyrazit.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz, idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele