26. kolo
20.04.2008 17:00 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians 1905 - 1. FC Brno 3:1

Trenér Zach oživil šance Bohemians na udržení v lize, když se mu podařilo navázat na vítězství v Mostu. Brno naopak ztratilo důležité body v boji o třetí příčku.

Lépe začali domácí, v sedmé minutě prodloužil Šmardův centr Morávek na Ordoše, který z malého vápna hlavičkoval nad. Ve dvanácté minutě mohl skórovat Marek, když malou domů namířil ke Sňozíkovo vzdálenější tyči. Domácí brankář na poslední chvíli míč odkopl na aut. Po pouhých dvou minutách už musel Sňozík míč vytahovat ze sítě. Po přímém kopu zahrával Střeštík roh, centrem k bližší tyči našel Šmardu a ten hlavičkoval přesně. Stejný hráč mohl i zvýšit, po přímém kopu mířil hlavou tentokrát pouze do břevna. A tak bylo ve 26. minutě srovnáno. Bartekovu střelu zblokovali obránci, míč se vrátil ke stejnému hráči, který přihrál Ordošovi, toho vychytal Lejsal. Jenže míč se dostal ke Kotyzovi a ten dorážkou už míč do branky dostal. Následně Bartek střelou k tyči mohl poslat Bohemians do vedení. Lejsal však těžký zákrok zvládl bravurně. Přesto se domácím podařilo zvrátit stav ještě do poločasu. Morávek našel přihrávkou Kotyzu, který zpoza vápna napřáhl a střelou šajtlí z voleje do šibenice rozplesal srdíčka všech fotbalových fanoušků.

V první šanci druhého poločasu se ocitlo Brno. Odražený Kubáňův centr se dostal k Pavlíkovi, který však mířil nad. A tak přišel trest. Rychlý brejk podpořen špatným vyběhnutím Lejsala zakončoval z vápna do prázdné branky Bartek. O zdramatizování se v 69. minutě málem postaral střídající Simr, ale z chumlu vystřelil nedůrazně a pouze do brankáře. Jinak se, bohužel pro diváky, od třetího domácího gólu nikdo do šancí nedostával. Moravanům nepomáhala ani hra na dva obránce, trenér Zach nepřestával dávat vehementně taktické pokyny svým novým svěřencům. A tak si Pražané připsali překvapivé tři body a udrželi tak bodový náskok na sestupové patnácté Kladno.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brno jedeme zvládneme to hola na uefu!!!!!Musíte být aspoň v uefě!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Naše sebevědomí stouplo díky megadůležité výhře v Mostě, teď to musíme potvrdit i doma v Ďolíčku proti 1. FC Brno. Bude to těžké, Brňáci hrají v současnosti moc dobře a jde jim o účast v evropských pohárech. Bezpodmínečně musíme bodovat. I bod bude důležitý, samozřejmě se jde ale do zápasu s vědomím, že 3 body jsou 3 body ! Naše tradiční zbraně, tzn. bojovnost, síla fans v zádech,atd. nás snad ke kýženému výsledku dotlačí. Tip 2:1. BOHEMIANS 1905 !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Brno chce poháry,Bohemka chce zůstat v lize.Moc těžkej zápas.Brno dává lehce góly,Bohemka má snahu,ale moc jim to tam nepadá.Viděl bych to na remíz.

Reagovat
Mustang™

0:0 nebo 0:1 .. jinak souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Typuji remízu ato 1,1 pol. 0,0 Bohemka patří do 1 ligy!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dadoprso

tvůj "typ" dopadl líp než si asi sám čekal

Reagovat
smazaný uživatel

Slavné vítězství Bohemky ! A taky důležité. Sice bodovalo i Kladno, ale Bohemians jsou před ním na prvním nesestupovém místě, jen aby to tak vydrželo. Při dobré konstelaci bychom se mohli dotáhnout i na Jablonec. Zkrátka nový skleněný symbol Bohemce přináší zatím štestí, takže jen tak dál !!! BOHEMIANS 1905 !!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele