11. kolo
28.10.2007 20:15 CET
3 : 3
(2:2)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 3:3

Po fotbalové stránce skvělé utkání, rozhodčí však zápas nezvládli. Uškodili hlavně hostům. Nejdříve špatně odmávaný ofsajd, poté neodpískaná penalta a nakonec podivné vyloučení Sedláčka. Domácí brzy vedli po gólech Svěrkoše a Mičoly. Gólem kola snížil Matějovský a v poslední minutě poločasu srovnal Kysela. Ve druhém poločase pak vrátil Ostravě vedení Mičola. Po další chybě rozhodčího však Vaněček deset minut před koncem vyrovnal.

V šesté minutě otevřel skóre po výborné přihrávce Rajtorala Václav Svěrkoš, který se ještě před střelou dobře podíval, kde stojí brankář a svůj pokus umístil přesně k tyči. Ve 14. minutě zachyboval Rolko a sám před brankářem se nemýlil Mičola, ten si velmi zkušeně počkal, než se brankář Miller sám položil a střelou nad něj zvyšoval na 2:0. Snížit mohl Mendy, ale jeho hlavičku Vašek kryl. Mičola poté mohl ještě zvýšit, ale zblízka trefil pouze tyč a z brankové čáry vykopával Táborský. Na druhé straně pak napřáhl Matějovský, skákající míč trefil naprosto dokonale a točená střela zapadla přesně pod víko. Ve 34. minutě mohlo být srovnáno, Mendy dobře hledal Kalinu, ale Vašek reflexivně zasáhl. Poté se Boleslavi podařilo skórovat, ale chybně odpískaný ofsajd zabránil uznání gólu. V další šanci trefila Matějovského střela ruku Cigánka ve vápně, ale rozhodčí nechal pokračovat. Po protestech musel trenér Ščasný odejít na tribunu. Hosté se dál hnali za vyrovnáním, tváří tvář Kyselovi podržel svůj tým Vašek. V první minutě nastavení se již Kysela prosadil po skvělém sklepnutí Mendyho v pádu umístil míč mezi nohy Vaška - 2:2.

V 51. minutě měl blízko ke gólu Rajtoral, když mohl potrestat špatný výkop Millera, ale jeho střela se točila až moc mimo bránu. Po ose Magera – Svěrkoš – jesle Rajnocha – Mičola skóroval sám před brankářem poslední jmenovaný a poslal domácí opět do vedení. V 62. minutě obdržel Sedláček žlutou kartu a odběhl pryč, poté však k nepochopení všech ukázal Jára Sedláčkovi červenou kartu. V 73. minutě mohl zvýšit vedení Bystroň, odražený míč však umístil jen těsně vedle branky. V 80. minutě nejdříve skvěle zasáhl proti Kalinově střele Vašek, míč se poté v jasném ofsajdu dostal k Vaněčkovi a ten lehce zakončil. Tentokrát rozhodčí překvapili domácí, když gól uznali. Z další akce se mohl dokonat obrat, před Mendym však zasáhl Vašek.

Zajímavý moment ze 62. minuty pak vysvětlil 4. rozhodčí. Ve 20. minutě prý žlutou kartu nedostal Voříšek, ale právě vyloučený Sedláček. Nicméně opakované záběry s více než stoprocentní jistotou dokázali, že žlutou kartu opravdu dostal Voříšek. Rozhodčí Jára se díval Voříškovi do očí, dokonce ho chytil za dres, aby to boleslavský hráč sám viděl...

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele