2. kolo
07.08.2006 17:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 0:1

Poslední souboj těchto dvou celků v posledním kole loňského ročníku Gambrinus ligy dopadl poněkud skandálně, a tak všichni čekali že především Sparta bude chtít dát zapomenout na onen vypuštěný zápas a z Plzně si po úvodní remízové ztrátě s Kladnem odvézt všechny tři body. Se složenými zbraněmi do zápasu nešli ani domácí, a tak se čekal zajímavý zápas.

Téměř vyprodaný plzeňský stadion však sledoval podprůměrný fotbal. Sparta první poločas hrála snad ještě hůře, než minulý týden doma proti Kladnu. Plzeň toho však nedokázala využít a do šancí se stejně jako Sparta vůbec nedostávala. Hrdinou zápasu se tak stal sparťanský univerzál hrající na postu útočníka, Pospěch. V 41. minutě převzal ve vzdálenosti třiceti metrů od plzeňské brány přihrávku a překvapivě vystřelil. Jeho ukázková rána byla nad síly gólmana Daňka a poslala Spartu do poločasového vedení.

Ve druhé půli se hra o něco zlepšila, oba týmy se dostaly do několika šancí, vyloženě gólová však nebyla žádná. Velké věci se tak začaly dít až v samém závěru. V 90. minutě se po zmatku ve sparťanské šestnáctce míč dostal k Pilařovi a ten z bezprostřední vzdálenosti pouze napálil míč do Blažka. Klíčový okamžik přišel ve druhé minutě nastavení, kdy po levé straně postupoval plzeňský Rezek, přešel mezi dvěma obránci a v pokutovém území byl faulován Homolou. Sudí však pokutový kop neodpískal, přestože opakované záběry prokázaly, že šlo o faul. Stejně tak se vyslovil i delegát zápasu, který uvedl že sudí Adámek měl za zákrok na Rezka odpískat pokutový kop.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

sparta dava narezi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele