3. kolo
13.08.2006 17:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

FK Teplice - 1. FC Slovácko 3:2

Diváci na stadionu Na Stínadlech viděli v neděli zápas, na který zřejmě jen tak nezapomenou. Domácí Teplice zahrávaly celkem tři penalty, po poločase prohrávaly o dvě branky, přesto nakonec slavily vítězství. Před samotným zápasem však ve výhru Teplic věřili snad jen ti nejoptimističtější fandové. Teplice totiž v posledních deseti zápasech se Slováckem nedokázaly zvítězit.

V úvodu střetnutí měli sice domácí navrch, ale možná i díky absenci vykartovaného Verbíře byli v ofenzívě naprosto neškodní. První penalta přišla po půlhodině hry, kdy Görner srazil Saboua. K exekuci penalty se připravil Doležal, gólman Drobisz však jeho pokus kryl.

Pár minut na to přišly velké chvíle Slovácka a konkrétně jeho debutujícího záložníka Kaspřáka, který ve svém prvním zápase vstřelil dvě branky v rozmezí tří minut. Ta první přišla v 35. minutě a byla to vůbec první vážnější šance Slovácka v zápase. Druhou branku přidal v 38. minutě po Róthově přihrávce.

Pět minut po přestávce se skóre mohlo měnit potřetí, to když Teplice zahrávaly svou druhou penaltu, kterou sudí Příhoda nařídil za Drobiszovo sražení Džeka. Penaltu kopal Jirsák, Drobisz byl ale úspěšný i napodruhé. Teplice se ale přeci jenom prosadily, v 68. minutě si na Krmašův centr naběhl střídající Fenin a hlavou korigoval na 1:2.

Famózní zvrat tepličtí dokonali v závěrečné pětiminutovce. V 85. minutě totiž zahrávali domácí penaltu potřetí, tentokrát za Šuškavčevičův faul na Džeka. Sám postižený si tentokrát postavil míč na značku pokutového kopu a penaltu proměnil. Minutu před koncem strhl vítězství na stranu Teplic další prvoligový debutant, Stožický, který Drobisze prostřelil ránou z blízka.

"Začali jsme velmi dobře, využili obě naše šance a vedli. Navíc soupeř neproměnil dvě penalty, které skvěle chytil Drobisz. Jenomže postupně jsme se dostali pod obrovský tlak Teplic, domácí ukázali obrovskou vůli po vítězství, které už málokdo očekával," prohlásil Plíšek.

"Byl to krásný zápas, na který se asi bude dlouho vzpomínat. Kluci to tvrdě odpracovali, protože jsme moc chtěli vyhrát a toto vítězství je pro nás obrovsky cenné. A nakonec ukázali, jak se má bojovat o teplický dres. Navíc jsme rádi i proto, že jsme dali pěkný dárek k padesátinám řediteli klubu Frantovi Hrdličkovi," řekl Mareček.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele