25. kolo
30.04.2007 17:15 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Sparta Praha 2:2

Sparta v závěrečné desetimnutovce přišla na Bazalech o dva důležité body a v tabulce Gambrinus ligy se tak nevrátila zpět před Liberec. Závěr české nejvyšší soutěže slibuje velké drama, pět kol před koncem jsou rozdíly mezi prvními čtyřmi celky minimální.

Ostravští v předchozích třech zápasech neinkasovali, se Spartou ale prohrávali hodně brzy. Již v první minutě dostal ve středu hřiště až příliš prostoru Horváth a jeho střelu nešťastně tečoval do protiopohybu Vaška Bystroň - 0:1.

Domácí, hnáni vyprodaným stadionem, se však rychle inkasovanou brankou nenechali zaskočit a poměrně brzy se jim podařilo vyrovnat. V 18. minutě našel Metelka pěkným centrem Střihavku, na kterého zapomněl Kučera, a ostravský kanonýr vstřelil svou již jedenáctou branku sezóny - 1:1.

Baník gól evidentně povzbudil a byl o něco lepším týmem. Ve 21. minutě prověřil Blažka střelou ze střední vzdálenosti Lukeš, další nebezpečí pro hostující svatyni pak plynulo z rohových kopů. Po jednom z nich Blažkovi vypomohl Zabavník, další dva nadějné centry Lukeše pak zhatila nepřesná koncovka jeho spoluhráčů.

Když už se zdálo, že oba týmy půjdou do kabin za nerozhodného stavu, přišla poslední minuta první půle a v ní nešťastný moment gólmana Vaška. Ten po prostrčení od Horvátha neodolal tvrdému ataku Rezka, zůstal ležet na zemi a Matušovič již zakončoval do prázdné brány - 1:2. Pro zraněného Vaška tímto momentem zápas skončil a mezi třemi tyčemi ho nahradil Buček.

Po změně měla více ze hry Sparta. V 60. minutě podnikla rychlý brejk, na jehož konci byla velká šance Doška a na poslední chvíli také vynikající obranný zákrok Řezníka. V další příležitosti pálil mimo Kisel, se střelou Pospěcha si pak poradil Buček.

Rozhodující momenty přišly v 81. minutě. Na jejím začátku promarnil obrovskou příležitost Kolář, což ho o několik vteřin později mohlo mrzet dvojnásob. Po centru do pokutového území se totiž k zakončení nakonec dostal Rajtoral a jeho umístěná hlavička skončila v síti - 2:2.

Sparta se se ztrátou dvou důležitých bodů nehodlala smířit a k závěrečnému tlaku jí pomohlo i vyloučení Cigánka. V 87. minutě se však proti hlavičce Doška zaskvěl Buček, který se vytáhl i proti střele Horvátha.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*Kar

Toz Ostravci kurva, musite ty Prazaky Spartansky doma roslapat,nebo voni si pak moc o sobe mysli!

Reagovat
smazaný uživatel

jj přesně tak 5:1

Reagovat
HOST*

ty kurvy buzerantské pražácké rozšlapem 5:0

Reagovat
HOST*

tebe bych rozšlapal ksichte...

Reagovat
HOST*

sparta nepatří do 1.ligy,ale do pr....!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

máš pravdu

Reagovat
HOST*

0:2

Reagovat
HOST*Parker

Po výhře v derby porážka venku? Nevyrovnanost to je to slovo, které sedí na současnou Spartu. Pokud se rozhodnou procházet po hřišti, tak budou definitivně v prdeli. Baník je šestej, bodů až moc o nic jim nejde.

Reagovat
HOST*

www.realmadrid-cf.estranky.cz

Reagovat
HOST*siskin

...viz. nadpis, mám to vsazený, takže tutovka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele