5. kolo
26.08.2006 19:00 CET
5 : 1
(4:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - SK Kladno 5:1

V zápase Ostravy s Kladnem se očekávala zcela jasná výhra domácích a v tomto duchu se zápas ubíral od samého začátku. Už v 5. minutě přihrával Tomašák Střihavkovi a ten do prázdné branky otevřel skóre. V minutě patnácté to již bylo 2:0 a autorem gólu byl opět Střihavka, tentokrát se prosadil individuálně, když Bičíka v bráně hostů překonal střelou z hranice šestnáctky.

Už od prvních minut to tedy vypadalo, že v tomto zápase půjde jen o skóre a tyto počáteční předpoklady se naplňovaly i dál. V 21. minutě završil Střihavka hattrick, když hlavou skóroval po centru Varadiho. Poločasové skóre 4:0 pro domácí uzavřel ve 39. minutě Slončík, který po Střihavkově přihrávce nejprve přešel přes jednoho z kladenských zadáků a poté si položil i Bičíka a bez problémů poslal míč do branky.

Ve druhém poločasu se Kladnu podařilo srovnat hru, což byl ale spíše důsledek toho, že Baník ubral na aktivitě. Výsledkem ale byl první gól Kladna v sezóně - dočkalo se přesně po 412 minutách. V 52. minutě se to po centru Drozda hlavou povedlo Kousalovi. Nic víc ale Kladno nepředvedlo, a tak finální podobu skóre stanovil Baník v 76. minutě. Gólovým autorem byl počtvrté Střihavka a stal se tak čtvrtým prvoligovým střelcem, kterému se povedlo skórovat čtyřikrát v jednom zápase. Mimo to se Střihavka se šesti góly suverénně vyšvihl do čela tabulky střelců.

"Byli jsme dneska naladěni hodně dopředu. Proto byla ve hře okénka a kdyby byl soupeř kvalitnější, mohlo by to být těžší. Divák ale musel odcházet spokojen, hezké akce byly na obou stranách a my jsme jich dokázali využít víc," řekl Večeřa.

"Baník má vynikající formu. To jsme věděli i přesto, že první dva zápasy v lize prohrál. Dneska jen zúročil nárůst sportovní výkonnosti a psychické výhody. Pokud jde o gól, tak světýlko zablikalo. Měli jsme další tři čtyři akce, ale výsledek je přesto odrazem rozdílu ve výkonnosti obou mužstev," konstatoval Koubek.

Autor: Jan Werner

Komentáře (12)

Přidat komentář
Shevchenko

tak asi pujdu na banik

Reagovat
Shevchenko

4:0 (Tomašák, Střihavka, Varadi, ,Magera)

Reagovat
smazaný uživatel

to doufam mam na vas vsazeno! tak mne koukejte vydelat penize!

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne tak Strihavka uz gol dal, uvital bych aby se trefili i ostatni abych moh byt v klidu :)

Reagovat
smazaný uživatel

neboj,dal 4 - kolik ti to vyneslo?

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju 5:1(4 Střihavka,Slončík)

Reagovat
HOST*Pavek

ale mistr ligy bude slavka

Reagovat
Shevchenko

David PIČO!

Reagovat
sansiro

Baník mistr!!!

Reagovat
HOST*

Baník-sestup, Slovácko- Mistr ligy. Táhněte do druhé ligy, chachaři!!!

Reagovat
smazaný uživatel

MISTR BUDE LIBEREC NEBO MKLADA BOLESLAV!

nevim ¨co si myslite,ale slavka ani banik na to nemaj...

Reagovat
smazaný uživatel

mklada boleslav? hm tu neznam,radsi se běž vysrat když neumíš psát!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele