18. kolo
10.03.2007 17:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - FK Teplice 2:2

Úvodní jarní kolo bylo dnes zahájeno duelem v Uherském Hradišti. V rámci 18. kola se na hřišti posledního Slovácka představili osmé Teplice.

Na značně podmáčeném terénu se dostali domácí do šance už po osmi minutách hry. Kanonýr Ivana poslal před branku přízemní přihrávku, ovšem Rackovi chyběl krok. I Teplice se snažily o ofenzivní fotbal, ale vždy chyběla finální přihrávka. Po čtvrthodině hry inkasoval žlutou kartu teplický obránce Klein a z následného trestného kopu jen těšně minul branku Slavíka Radek Görner. Domácí se do Teplic pořádně zakousli a v 37. minutě se po sérii krátkých přihrávek uvolnil Šturma, našel v pokutovém území Honku a jeho pokus odrazila až teplická obrana na roh. Ve 40. minutě se osvědčilo pravidlo nedáš - dostaneš. Aktivní Görner nedotáhl svůj odvážný průnik, a tak se na opačné straně prosadil Edin Džeko střelou z dvaceti metrů, která skončila přesně u tyče Drobiszovy branky – 0:1.

Ani ve druhém poločase domácí nesložili zbraně. V 51. minutě přiťukl Honka balón po chybě Saboua Görnerovi, ovšem Slavík si s problémy s pokusem poradil. O dvě minuty později už ochozy skoro explodovaly, když si na centr Ivany naskočil Šuškavčevič, ale z jasné pozice mířil mimo. Tlak přeci jen domácí zužitkovali. Dvěma góly v rozmezí jediné minuty dokonale otočili stav zápasu. Jako první v 60. minutě skóroval Pavel Němčický, jeho razantní střela propálila vše, co jí stálo v cestě – 1:1. Za necelou minutu pak poslal domácí do zaslouženého vedení Görner. Ivana přihrál Honkovi, ten přiťukl do střelecké pozice Görnerovi, který tvrdou střelou z osmnácti metrů překonal Slavíka – 2:1.

Něco málo přes čtyři tisícovky diváků mohl uklidnit v 65. minutě Ivana, jenže po úniku z poloviny hřiště poté z dvanácti metrů trestuhodně přestřelil. V 71. minutě zmrazil ochozy na stadionu Stonky Petr Lukáš. Po nepřehledné skrumáži před brankou se dostal k zakončení a nekompromisní hlavičkou překonal Drobisze – 2:2.

V závěru chtěly obě mužstva urvat tři body, ovšem pohledný zápas plný šancí skončil remízou 2:2. Oba trenéři se pak na tiskových konferencí shodli, že zlomovým momentem utkání byla neproměněná šance Milana Ivany z 65. minuty. Remízu nakonec brali více hosté z Teplic.

Autor: Petr Hašek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele