2. kolo
05.08.2006 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 0:2

Po úspěšném startu do nového ligového ročníku minulý víkend proti Olomouci a postupu do 3. předkola Ligy Mistrů, měli fotbalisté Mladé Boleslavi na programu střetnutí v Uherském Hradišti s celkem Slovácka. Díky náročnému programu tak cestovali boleslavští k zápasu letecky. A nejen to, ve středu hraje tento druhý tým uplynulého ročníku Gambrinus ligy v Turecku s Galatasarayem první zápas o postup do Ligy Mistrů, a tak trenér Uhrin nechal odpočívat hned několik hráčů. Kromě Kuliče, který dostal volno díky narození syna, nechal Uhrin odpočívat gólmana Kučeru, obránce Víta, záložníky Matějovského, Vaculíka a útočníka Pecku.

Mladá Boleslav tak byla poměrně dost oslabená, zatímco Slovácko nastoupilo ve stejné sestavě, v jaké v úvodním kole zvítězilo na hřišti Zlína. Slovácko sice na Mladou Boleslav chtělo už od začátku vyrukovat s tlakem, ten se ale nedostavil a byli to naopak hosté, kdo velmi brzy udeřil. Už v 7. minutě se na hranici šestnáctky uvolnil Holub, čehož pak k následné střele využil Kysela a Drobisze překonal.

Po inkasovaném gólu se Slovácku přece jen podařilo převzít iniciativu. Hra domácích však narážela na pevnou obranu Mladé Boleslavi, a tak Slovácko hrozilo především po standardních situacích. Byli to však opět hosté, kdo se mohl téměř radovat z gólu - ve 22. minutě střílel po Poláčkově centru Holub a trefil břevno.

Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhém poločase, Slovácko si svou aktivní hrou vynutilo územní převahu, to ale bylo vše. Zvrat mohl nastat v 54. minutě, kdy Brezinský zezadu srazil unikajícího Vránu. Brezinský už jednu žlutou kartu měl, a tak mohl sudí Kocián klidně udělit kartu barvy červené, nakonec se k tom ale neodhodlal. I tak Slovácko mohlo z celé situace vytěžit, ale Vozábal trefil z následného přímého kopu jen břevno. Když pak v 73. minutě spálil stoprocentní šanci Vrána, zdálo se, že Slovácko už síly na vyrovnání nenajde.

To se potvrdilo - závěr zápasu patřil stejně jako začátek fotbalistům Mladé Boleslavi, z čehož také vyplynula šance Poláčka z 84. minuty, jehož střelu Drobisz vyrazil jen s obtížemi. Hosté se druhého gólu dočkali minutu před vypršením řádné hrací doby, kdy agilní Poláček centroval z levé strany a Riegl rozvlnil síť v Drobiszově brance.

"Utkání jsme odehráli se vztyčenou hlavou. Výkonem a přístupem jsme navázali na zápas ve Zlíně. Jen musím podotknout, že zápasu by slušela remíza. My jsme si sice vypracovali dost slibných příležitostí, Boleslav má ale zkušené hráče, kteří umí možnosti využít. Naši útočníci se teprve učí proměňovat takové nabídky,“ konstatoval kouč Slovácka Plíšek.

"Měli jsme poslední tři utkání velice těžká. S Olomoucí jsme museli navíc ještě otáčet výsledek. Noví hráči nastoupili do hry po měsíci, svou roli ale zvládli. Dnešní zápas byl pro nás také velmi těžký, neboť jsme se osmdesát procent času bránili. Soupeř měl výhodu velkého počtu standardních situací, které nás dostaly pod velký tlak," uvedl Uhrin.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele