13. kolo
20.11.2005 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Vysočina Jihlava - Tescoma Zlín 0:0

Jihlava v poslední době sbírala body jen velmi zřídka, naopak Zlín se zřejmě dostává, i když velmi pomalu, ze své krize. Po brutálním faulu z posledního zápasu Zlína doma s Brnem chyběl kouči Blahovi Aleš Pikl, což bylo pro Zlín citelné oslabení. K tomu byl navíc nemocný útočník Činčala a již tak mizerná ofenzíva Zlína byla tímto ještě více narušena.

A v samotném zápase to podle toho vypadalo, Zlín byl v útoku naprosto bezzubý, zatímco celek z Vysočiny měl po celou dobu první půle výraznou převahu. Žádnou z vyložených šancí však v gól proměnit nedokázal, a to hlavně zásluhou zlínského gólmana Baranka, který se zaskvěl několika fantastickými zákroky.

Ani po poločasové přestávce se obraz hry příliš nezměnil - Zlín bránil a Jihlava dobývala. Kombinaci ale neustále zhoršovalo sněžení, a tak se často hrálo pouze na náhodu v podobě nakopávaných míčů. Od 60. minuty sáhl trenér Večeřa k riskantnímu kroku a začal hrát na tři útočníky, gól však stále nepřicházel.

V 67. minutě byli diváci svědky zřejmě největší šance zápasu a paradoxně to byl Zlín, kdo jí mohl otevřít skóre, brankář Vorel však domácí tým podržel. A protože se už ani Jihlavě nepodařilo skórovat, skončil zápas bezbrankovou remízou, se kterou byl více spokojen Zlín.

"Absence dvou zkušených opor je citelná. Proto také bylo na našem výkonu poznat, že nám chyběla souhra z předešlých zápasů. Musím ale konstatovat, že nás dnes podržela kvalitní hra obránců a výborný výkon brankáře Baránka," konstatoval Blaha.

"Navzdory domácí ztrátě mohu svým svěřencům vytknout pouze špatnou střelbu. Do šancí se dostala takřka polovina mužstva, vystřídali jsme čtyři útočníky. S bojovností a herním nasazením týmu mohu být spokojen," prohlásil Večeřa.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele