10. kolo
23.10.2005 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Marila Příbram 2:1

Viktoria uvítala na svém stadionu Příbram, která okupuje třetí místo tabulky. Do utkání lépe vstoupili hosté a zatlačili Plzeň na svou polovinu. Ale i tak se domácí dostali do brejku jako první, když David Limberský získal míč na vlastní polovině, přesprintoval polovinu hřiště a nahrál Bednářovi, ten však špatně zpracoval. Do první velké šance se tak dostala Marila, po čtvrthodině hry vypálil Koloušek, brankář Ticháček střelu vyrazil přímo ke Stracenému, ale ten jasnou "gólovku" trefil do brankáře.

Za minutu se však už hosté mohli radovat, Otepka zahrál roh z levé strany na přední tyč, kam naběhl Mendy a hlavou skóroval. Tato branka donutila Plzeň k větší aktivitě, ale obrana hostí pracovala skvěle. Ve 27. minutě ohrozil Barteska brankáře stříleným centrem, který Pařízek zlikvidoval jenom konečky prstů. Po této akci začala Plzeň tlačit, ale její akce často zastavoval praporek pomezního, který značil ofsajd. Až ve 30. minutě se po rohovém kopu dostal míč k Zakopalovi, ten nezaváhal a vyrovnal na 1:1.

Po poločase byli u míče spíše hosté, kterým však nevycházel přechod do útoku. První velkou šanci si vytvořil Riegel, který hlavičkoval, ale jeho střela mířila dva metry vedle branky. V 72. minutě dostal míč Martin Fillo, zatáhl po levé straně a poslal centr za obranu, kam si naběhl Vágner a z voleje skóroval. Po vedoucí brance se Plzeň zatáhla k vlastní bráně a snažila se svůj výsledek udržet. Vyrovnat mohli hosté v 87. minutě, po dlouhém centru se do pokutového území dostali Hašek a Formánek, při zakončení se však ve výskoku srazili a míč minul Ticháčkovu branku. Vedení tak domácí udrželi, zápas skončil 2:1.

"Hráli jsme příliš pasivně, hráči jakoby čekali, až dostanou gól. Poté, co jsme ho dostali, jsme se naštěstí zlepšili a po nacvičeném rohovém kopu vyrovnali," řekl Michálek a uznal, že se k jeho mužstvu dnes přiklonilo i štěstí.

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš vyzdvihl kvalitu a pochválil také hru Plzně. "Domácí hráli houževnatě, šli za výhrou. Navíc mají v mužstvu několik individualit a jedna z nich, Vágner, nám dala rozhodující branku." I on hovořil o štěstí. "Nám při neproměněných šancích chybělo, proto jsme dnes utkání nezvládli," dodal Tobiáš.

Autor: Lukáš Hájek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele