13. kolo
19.11.2005 17:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 4:2

Po sérii tří ligových porážek měli domácí jasný úkol - zvítězit. Trenér Sparty po reprezentační pauze představil variantu složení obrany s kapitánem Petrášem na jejím pravém okraji.

Sparta začala utkání opatrně a ke střelbě se častěji dostávala Mladá Boleslav. Brankář Blažek si postupně poradil s pokusy Kysely, Simra, Matějovského i Kuliče.

První vážná akce se odehrála až ve 24. minutě, kdy gólman Miller podběhl roh a Došek šťastným zásahem Pražany nasměroval do vedení - 1:0. Z toho se ale domácí neradovali dlouho. Ve 29. minutě ještě Blažek podruhé vychytal Kyselu, ale za dvě minuty prohrál vzdušný souboj s Palátem a Simr pohodlně do prázdné branky zaznamenal svůj premiérový ligový gól - 1:1.

V prvním poločase byla Mladá Boleslav lepším týmem, věhlasného protivníka výrazně přestřílela, a tak nerozhodné skóre vyznívalo pro Spartu velmi lichotivě.

Do druhého dějství vlétla Sparta jako pokropená živou vodou. Na mužstvu byla znát touha a vůle po vítězství, a to se přiblížilo s přesně namířeným přímým kopem Poláčka, který prolétl nad houfem strkajících se hráčů ve vápně a zapadl u vzdálenější tyče do branky - 2:1. O minutu později vyhlavičkoval Herzánovu dorážku Palát z brankové čáry nad břevno.

V hektickém průběhu na druhé straně nedotáhl sólo do úspěšného konce střídající Slepička, ale v 66. minutě těsně za velkým vápnem napřáhl záložník Herzán a svou "pumelicí" se nádherně trefil do šibenice - 3:1.

Na chvíli to vypadalo, že třetí sparťanský gól zlomil mladoboleslavskou touhu po bodech, ale v 89. minutě po souboji Simra se stopery se míč odrazil k Peckovi a ten ho povedenou přízemní střelou umístil po Blažkově levačce k tyči - 3:2. Zvrat však nepřišel, naopak tříbodovou definitivu přidal o pár minutek později premiérovou prvoligovou trefou v rudém dresu Miroslav Slepička, který tak vsítil pojistku na 4:2.

Trenér Stanislav Griga hodnotil utkání slovy: "V první půli byla z naší strany cítit křeč a nervozita, hráči se špatně pohybovali. Ve druhém dějství jsme převzali iniciativu a vytvořili si hodně šancí. Měli jsme zápas rozhodnout dřív, zbytečně jsme se museli o výsledek obávat až do konce zápasu."

"K ničemu jsme soupeře nepustili, věřil jsem, že aspoň bod získáme," komentoval mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin mladší.

Autor: Jiří Tvarůžek

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

co takhle 0:1???

Ale jo

proč ne??

Reagovat
HOST*Banikovec

Sparta Praha - Mladá Boleslav 1:3 (Matušovič - Kulič, Matějovský, Ševinský)

Reagovat
HOST*slepi

sparta-bolka 3:1 (slepička slepička slepička - kulič)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele