13. kolo
19.11.2005 14:25 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Slavia Praha 3:3

Úvodním zápasem 13. kola Gambrinus Ligy bylo střetnutí vedoucího Liberce s pražskou Slavií, které se v poslední době také daří. Slavia se musela obejít bez své brankářské jedničky, Kozáčika, který si odpykával karetní trest, a šanci tak dostal náhradník Šeliga. Po dlouhodobém zranění se naopak do sestavy sešívaných vrátil Brazilec Adauto, který se na hřiště dostal v samém závěru.

Utkání začalo převahou hostů, kteří v prvních minutách Liberec jasně přehrávali svou aktivitou a v 8. minutě navíc mohli kopat pokutový kop – to by si ale hlavní rozhodčí Damková musela všimnout jasné ruky jednoho z libereckých zadáků.

Z úvodního desetiminutového náporu tak pro hosty nevzešlo nic a Liberec trestal. A slovo "trestal" platilo v tomto případě dvojnásobně. V 10. minutě se Košťálův centrovaný míč z hloubi pole snášel až na hranici slávistické šestnáctky, kam si pro něj také vybíhal gólman Šeliga. Míč mu ale vypadl z rukou a tuto fatální chybu Holenda ztrestal a poslal domácí do vedení.

Po vstřeleném gólu převzali otěže zápasu domácí a vytvářeli si i další brankové příležitosti. V 16. minutě se sice Hološkovi ve velké šanci skórovat nepodařilo, o čtyři minuty později se už ale mohl radovat. Po centru z levé strany se míč po několika odrazech dostal právě k Hološkovi, kterého neuhlídal Švento, a mezi nohama Šeligy poslal míč do branky.

Hosté se ale vzdát nechtěli a v 30. minutě se jim povedlo alespoň korigovat - Jarolím z pravé strany centroval a nikým nehlídaný Hrdlička tak mohl nerušeně hlavičkovat. Jeho první pokus Čech zneškodnit dokázal, proti následné dorážce byl ale bezmocný.

Když už to vypadalo, že se Slavia opět dostala do zápasu, Liberec přidal třetí gól. Uplynuly dvě minuty od Hrdličkova gólu, když domácí zahrávali přímý volný kop. Byl to konkrétně Šinglár, odcentroval míč do vápna, tam jej Pudil hlavou posunul na Holendu, který se ocitl tváří v tvář Šeligovi - ten sice jeho pokus zlikvidoval, míč se ovšem odrazil k Pospěchovi a ten do prázdné brány s přehledem skóroval.

Do konce prvního poločasu již další gól nepadl a diváci na stadionu pod Ještědem si tak na další museli počkat až do druhé půle. K nelibosti většiny přítomných ale padl do sítě, kterou střežil brankář Čech. Už tři minuty po zahájení druhé půle střílel Piták zhruba z dvaceti metrů, jeho ránu liberecký gólman vyrazil pouze před sebe, kde se k míči po drobných zmatcích v liberecké obraně dostal Pešír a snížil na 2:3 z pohledu Slavie.

Další kontroverzní okamžik se odehrál v 54. minutě, kdy na hranici šestnáctky fauloval Suchý pronikajícího Hološka, Damková ale ani tentokrát penaltu neodpískala. Po rychlém gólu tedy bylo opět vše zcela otevřené, žádné velké šance se však nedostavovaly. V 62. minutě si další slabší chvilku vybral Šeliga, kterému opět vypadl míč z rukou. Naštěstí pro něj se tentokrát dostal ke Krajčíkovi, který ho odkopl.

S blížícím se koncem zápasu Slavia stupňovala svůj tlak a prakticky po celý druhý poločas byla lepším týmem. V 86. minutě se po několika měsících dostal na hřiště slávistický útočník Adauto a byl to právě on, u koho v 89. minutě začala akce, po které hosté vyrovnali. Adauto ještě z vlastní půlky parádní přihrávkou našel Pitáka, který posunul na dalšího střídajícího hráče, Fořta, který obešel Čecha a s přispěním jednoho z libereckých obránců skóroval do prázdné branky.

"V prvním poločase jsme byli aktivnější a šli do vedení. Hra byla oboustranně hodně otevřená, někdy chyběla větší vyváženost ve hře dozadu. Ale po přestávce jsme z naší útočné kombinační hry ubrali, Slavia získávala navrch a podařilo se jí vyrovnat," konstatoval Lavička.

"Vzhledem k průběhu zápasu, v němž jsme v podstatě pořád tahali za kratší konec, jsem spokojen. Sebrali jsme domácím dva body," shrnul Jarolím.

Autor: Jan Werner

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak at liberec ukaže svojí podzimni domácí 100% bilanci

LIBE LIBE LIBEREC!!!!!!!!!!! m

mistři

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
HOST*

slavia je silnejší, 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

nene

Liberec je pěkně rozseká...

5:0

B:1,2,3. Hološko 88. a 89. Pudil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele